Skip to content

Budschop kermis

Redactie
16 februari 2018 | 16:00

Advertentie

De Dorpsraad Budschop, cafézaal de Schans, kermisorganisatie Swinkels Events en gemeente gaan, bij wijze van proef, in 2018 een eigen kermis op Budschop organiseren.

In 2018 wordt het park in Budschop grondig gerenoveerd. Inwoners hebben daar inspraak ingehad. Deze renovatie betekent echtere dat er in 2018 geen kermisattracties op dit terrein, samen met Nederweert-kermis, geplaatst kunnen worden omdat dan de renovatie nog niet is afgerond. Andere locaties, buiten het Rochusplein, zoals b.v. de Rochusstraat, zijn niet beschikbaar omdat, in het kader van calamiteiten, er altijd zorggedragen moet worden voor een mogelijke ontsluiting via de Rochusstraat naar Hulsenweg etc..

Voor 2019 en volgende jaren kunnen in het park alleen kleinere attracties geplaatst worden omdat door de nieuwe inrichting van het park er voor grotere attracties geen ruimte is. Gelet hierop is in samenspraak met Dorpsraad Budschop, de exploitant van cafe de Schans en kermisorganisatie Swinkels Events naar een oplossing gezocht om de kermis voor Budschop te behouden. Oorspronkelijk was er de suggestie om voor 2018 met Pasen in Budschop een volwaardige kermis te organiseren, deze kermis zou dienen als proef.

Om ook de mening van inwoners van Budschop te horen is door de Dorpsraad Budschop een enquête opgezet met de vraag of je een aparte kermis voor Budschop met Pasen zou willen. 156 reacties hebben ze ontvangen waarvan 60% aangaf geen voorstander te zijn van een gescheiden kermis op dit tijdstip en vanwege ook andere redenen. Als de dorpsraad het hierbij gelaten zouden hebben zou dit betekenen dat er in 2018 in Budschop géén kermis zou plaatsvinden, immers het park is niet beschikbaar, alternatieve locaties zijn er niet en de kermisexploitanten willen niet op het Rochusplein staan gelijktijdig met de kermis in de kern Nederweert.

Voorstel door dorpsraad Budschop
Met inachtneming van het bovenstaande is met de Dorpsraad Budschop, cafézaal de Schans, kermisorganisatie Swinkels Events en gemeente nogmaals gekeken naar een oplossing om de kermis voor Budschop in stand te houden. Voorstel is hierbij voor Budschop in het weekend van 15 juli 2018 (3e zondag van juli) een aparte, volwaardige, kermis te organiseren waarbij ze de bezoekers en inwoners van Budschop vragen naar hun ervaringen teneinde te bezien of de dorpsraad ook voor 2019 en volgende jaren op deze voet door kan gaan.

Indien er toch de voorkeur wordt gegeven om vanaf 2019 de koppeling te blijven zoeken met de kermis in Nederweert betekent dit dat in Budschop enkel kleinere attracties in het gerenoveerde park en op brug 15 geplaatst worden. Om het vorenstaande verder toe te lichten organiseert de dorpsraad Budschop op donderdag 22 februari om 19.30 uur bij cafézaal de Schans een bewonersbijeenkomst. Samen hopen ze tot een oplossing te komen in het belang van Budschop.

Advertentie

8 Reacties

  1. 60% stemt tegen maar we gaan het toch doordouwen. Klinkt logisch

    • Een renovatie van het park bedenken en geen rekening houden met de kermis. Klink logisch

  2. “Inwoners hebben daar inspraak in gehad” zie ik een een van de stukken staan.
    Verder zie ik staan “in overleg met de dorpsraad”
    .Overigens lijk mij een aparte kermis niet erg logisch.
    Dit is kostentechnisch toch niet te verdedigen,.het betreft een horecazaak welke hier mee te maken heeft.
    In Nederweert liggen ook enkele horecazaken welke niet in de buurt van kermisattracties liggen of profijt hebben van mensen welke naar het kermisterrein lopen.
    Is het echt heel erg ver lopen vanaf Buschop naar het kermis terrein aan deze kant van de brug.?
    Tja, waarom zouden we het gemakkelijk maken het kan ook moeilijk.

  3. Belangrijkste argument voor een nieuwe randweg is toch verbinding tussen de kernen Budschop en Nederweert.
    Hoe verhoudt zich dit met het bovenstaande??
    Is toch niet meer te begrijpen!

    • Inderdaad ,ze proberen van alles. Maar dit gaat niet lukken.
      Een kermisje op Budschop, gaat hetzelfde als de kermis in Eind.
      Zit geen toekomst in ,dus niet aan beginnen .

  4. 2018, dit jaar met Pasen kermis op budschop en omdat dit een grote flop gaat worden wegens te weinig animo en verdienste voor exploitanten is er in 2019 GEEN kermis meer op budschop en kan de gemeente het plein vol gaan bouwen.
    mooi gespeeld gemeente!

    • Als je goed hebt gelezen komt de kermis dus NIET met Pasen.
      Als je daarnaast de laatste paar jaren, met Nederweert kermis, ook op Budschop bent geweest, dan weet je dat de kermis al een paar jaar niet meer op het plein voor de school en kerk staat.
      Als je dan ook nog de midden Limburgse politiek een beetje gevolgd hebt de laatste jaren, dan weet je dat ook Nederweert bouwplannen heeft moeten schrappen.
      Dus voorlopig wordt er niks gebouwd op het pleintje in Budschop.

    • Jij bent tenminste goed op de hoogte Nico !!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie