Skip to content

Uniek concert in Lambertus kerk Nederweert

Redactie
14 februari 2018 | 12:00

Advertentie

Op 18 maart a.s. zal er om 15.00 uur een uniek concert plaats vinden in de Lambertus kerk. Het weekblad heeft hierover een gesprek georganiseerd met de drie initiatiefnemers Fons Jacobs namens het Comité restauratie Lambertustoren, voorzitter Thijs Beijes van Bel Canto en voorzitter Jos Willekens van Harmonie  St. Joseph uit Nederweert.

De eerste vraag is natuurlijk; Hoe is dit initiatief tot stand gekomen? Fons Jacobs. Het burgercomité Lambertustoren zet zich in om deze 550 jaar oude toren op te knappen en voor de 22ste keer over te dragen aan de volgende generatie. Naast het vergroten van de betrokkenheid van de Nederweerter bevolking bij dit restauratie proces is ook de bedoeling dat vanuit deze generatie ook een financiële bijdrage wordt verleend. Thijs Beijes sluit daarbij aan en zegt dat al snel de beide muziek verenigingen met elkaar contact gezocht hebben en kwamen tot de conclusie dat deze betrokkenheid tot uitdrukking gebracht kan worden  door het organiseren van een benefiet concert. Jos Willekens herinnert daarbij aan het bijzonder succesvolle “Guulke’s lakeside Music Night” in april vorig jaar. Op 18 maart gaan we weer zoiets speciaals doen, maar met een andere muzikale inslag en uitstraling. Waar moeten we dan aan denken? Thijs Beijes, inhoudelijk hebben we de beide dirigenten bij het programma van deze dag betrokken en is er in overleg met elkaar gekeken naar een aantrekkelijk programma waarin het koor Bel Canto, maar ook de harmonie St. Joseph een belangrijke rol zullen vervullen. Jos Willekens vult aan door de te zeggen dat daarnaast is gezocht naar een waardevolle aanvulling van buiten. Fons Jacobs verklapt dat we erin geslaagd zijn de veelzijdige musical artieste van midden Limburgse bodem Suzan Seegers voor deze middag te contracteren. Daarnaast zal ook het Balkan Orchestra van Radomir Vasiljevic zorgen voor een unieke muzikale middag in de Lambertuskerk van Nederweert.

Kortom het enthousiasme van deze drie voorzitters staat borg voor de kwaliteit van dit bijzondere benefiet concert op 18 maart, aanvang 15.00 uur in de Lambertuskerk in Nederweert.

Kaarten
Je kunt bij dit bijzonder evenement aanwezig zijn. Een VIP arrangement (ontvangst met koffie en vlaai en een nazit met koud/warm buffet en drank) kost € 100,- pp Een kaartje voor de middenbeuken kost € 20,- pp en voor de zijbeuken € 15,- pp. De kaartjes zullen worden verkocht Bruna en Storms en via de secretaris/penningmeester Jack van den Heuvel, info@lambertustoren.nl, 06-10294476

Advertentie

1 Reactie

  1. Jammer dat er geen inbreng is van de andere 3kerkdorpen. Zo lijkt of dit alleen voor het kerkdorp Nederweert is. De andere kerkdorpen hebben ook goede muzikanten. Maak hier een avond proms van. De belangstelling zal dan waarschijnlijk ook groter zijn


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie