Skip to content

De Bengele Beweegt – Myrna van der Weerden in the spotlight

Redactie
10 februari 2018 | 17:00

Advertentie

De veranderende samenleving waar participatie, ontmoeting, zelfsturing en maatschappelijk ondernemen steeds meer centraal komen te staan, vraagt om een andere rol van traditionele sportparken en aanbieders. Stichting De Bengele Beweegt streeft er dan ook naar om De Bengele te transformeren naar een buurtpark en daarmee tot dé sociale ontmoetingsplaats in Nederweert. Voor alle leeftijds- en doelgroepen is een gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief hoogwaardig sport-, beweeg en cultureel aanbod aanwezig.  Er ontstaat een open, uitnodigende omgeving waarin wordt samengewerkt met andere maatschappelijke partners waardoor ook overdag de totale omgeving beter benut gaat worden.  De Bengele wordt een omgeving waar vrijwilligers en professionals elkaar versterken waarbij ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen centraal staan.

  1. We gaan in gesprek met Myrna van der Weerden.
    Ik zal me eerst even voorstellen! Ik ben 29 jaar, geboren in Nederweert en momenteel samen met Ruud woonachtig in Weert. Ik heb na het VWO twee HBO-studies (Sportkunde en Fysiotherapie) afgerond.
    Sinds 2012 ben ik Combinatiefunctionaris Sport in Nederweert. Dit was toen een nieuwe functie in Nederweert, die ik naar eigen inzicht heb kunnen vormgeven. Het doel van de functie is het versterken van de sportcultuur. Ik ben gestart met het stimuleren van de inzet van sport voor het onderwijs, de naschoolse opvang en de wijk. Maar met name heb ik me bezig gehouden met het ondersteunen van sportverenigingen met het oog op hun maatschappelijke functie. Momenteel richt ik me volledig op de doelgroep senioren. Graag wil ik hen (evt. op aangepaste wijze) laten genieten van een actieve leefstijl.
  1. Welke rol heb jij vervuld binnen de stichting De Bengele Beweegt?
    Ik ben als Combinatiefunctionaris Sport vanaf het begin betrokken geweest bij De Bengele Beweegt. Omdat ik sportverenigingen ondersteunde en samenwerking tussen diverse partijen stimuleerde, heb ik het initiatief altijd toegejuicht. Ik heb hen dan ook overal bij geholpen waar het nodig was. Mijn taak was met name het proces ondersteunen als adviseur bij het bestuur en de diverse werkgroepen aansturen als kartrekker. Daarnaast was ik ook vaak bezig met uitvoerende werkzaamheden. Ik ben per 1 januari gestopt als ondersteuner van De Bengele Beweegt; ik heb het stokje overgedragen aan Erwin Maas.
  1. Vertel eens wat meer over één van deze onderdelen.
    Om die uitvoerende werkzaamheden wat concreter te maken, kan ik enkele voorbeelden noemen:
    – Ik hield lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen in de gaten en bedacht daaruit nieuwe kansen voor De Bengele Beweegt. Zo is ook het idee ontstaan van de sportpas. Zo’n sportpas resulteert erin dat men veel flexibeler en laagdrempeliger moet kunnen sporten op De Bengele, zonder lid te worden van een vereniging.
    – Ook heb ik op de achtergrond een grote rol gespeeld in de totstandkoming van de Special Sportmix. Ik heb het draaiboek gemaakt, de planning van de lessen, de sollicitatiegesprekken met potentiële lesgevers, de PR, enz.
    – Ik zorgde er maandelijks voor dat een nieuw interview en een nieuwe vlog op Nederweert24 kwam te staan.
  1. Wat is de meerwaarde van de stichting Bengele Beweegt?
    Door de veranderende samenleving (demografie, individualisering, flexibilisering, enz.) is het belangrijk dat organisaties en verenigingen nadenken over de toekomst. Ze zullen moeten anticiperen op de ontwikkelingen, willen ze een toekomstvast bestaan hebben. Dit kan het allerbeste door hierin samen op te trekken. Samen weet en kan men meer dan alleen. De Bengele Beweegt heeft dit al meer dan eens bewezen. Sámen lukte het om te komen tot een geweldig Beach Event en samen kwam men tot een beweegaanbod voor mensen met een beperking. Samen wordt gekeken naar problemen waar de besturen tegenaan lopen en samen wordt naar oplossingen gezocht. Vooral de kennisdeling is een grote winst voor alle partijen.
  1. Wat heb jij geleerd van je periode als ondersteuner van de stichting Bengele Beweegt?
    Ik heb nóg meer respect gekregen voor de vele actieve vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de sport. Naast een drukke baan weten zij nog zoveel energie te geven om doelen te verwezenlijken. Echt diep respect hiervoor! Omdat ik met allemaal vrijwilligers om me heen werkte, moest ik dan soms ook net wat meer geduld opbrengen dan ik gewend was. Ik heb geleerd hier alle begrip voor te hebben.
  1. Wat is jouw wens dat de stichting nog gaat bereiken?
    Ik wens dat nog meer enthousiaste vrijwilligers zich in zetten voor De Bengele Beweegt. Samen kunnen zij prachtige resultaten bereiken! Ik hoop dat het Beach Event uitgroeit tot een echt Nederweerts begrip. Ik hoop dat middels nieuw aanbod nog meer verschillende doelgroepen De Bengele weten te vinden. Ik hoop dat het sportaanbod in de toekomst geborgd blijft in Nederweert door goed in te spelen op moderne ontwikkelingen. Ik hoop dat door fysieke vernieuwingen De Bengele uitgroeit tot dé ontmoetingsplek die de gehele dag bruist van de (sportende) mensen!
  1. Wil je nog wat zeggen tegen het bestuur van de stichting?
    Hartelijk dank voor de super mooie tijd die ik met jullie heb gehad! Houd de positieve energie vast en blijf groeien met De Bengele Beweegt!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie