Skip to content

JAN steunt petitie bezorgde inwoners over mega geitenstal

Redactie
3 februari 2018 | 19:58

Advertentie

Bij de gemeente Nederweert is een vergunningsaanvraag binnengekomen voor het vestigen van een mega geitenstal aan Gerrisstraat 4, met maar liefst bijna 2.000 opfokgeiten.

Deze stallen, van een voormalig varkensbedrijf, zijn sinds november 2010 niet meer in gebruik. De stallen zijn volgens de politieke partij JAN volledig onderkomen en volgens de aanvraag zal er weinig aangepast worden. Daarnaast liggen de stallen ook nog eens veel te dicht bij de woonkern van Nederweert: binnen minder dan 1.000 meter afstand hemelsbreed liggen de wijken Hoebenakker en Kerneel.

Wat betekent dit voor de gezondheid van deze inwoners?
Volgens de GGD en diverse wetenschappelijke onderzoeken is er, zo schrijft het JAN, rondom geitenhouderijen een verhoogd risico op onder meer longontsteking. De omwonenden maken zich dan ook terecht grote zorgen en willen dat deze vergunning niet wordt verleend. Zij zijn een petitie gestart om deze vergunning tegen te houden. JAN ondersteunt deze petitie van harte.

Vraag om opheldering
JAN gaat de komende raadsvergadering van 6 februari dan ook om opheldering vragen aan het College van B&W over deze vergunningsaanvraag. Dit onderwerp zal behandeld worden aan het begin van de raadsvergadering, vanaf 19.00 uur. JAN roept belangstellenden op om hierbij aanwezig te zijn.

De petitie is te vinden op: https://geengeitengerrisstraat.petities.nl

Advertentie

5 Reacties

  1. Het is ongezond zo’n megastal vol met geiten. De luchtkwaliteit wordt verpest. Dat geldt niet alleen voor megastal aan geiten, maar de inwoners van Nerderweerd kunnen ook iets aan de luchtkwaliteit doen door geen hout te stoken in hun kachels. Als ze bedenken wat er in de lucht wordt gespoten door rook van houtstook, zouden ze daar ook zeer veel zorgen over moeten hebben. Het inademen van die rook is zeer schadelijk voor ieders gezondheid. Niet alleen het ene doen, maar ook het andere. Geen vergunning geven en geen hout meer stoken. Twee vliegen in een klap.

  2. Typisch nederweert met dat CDA aan t roer. Alles wat de boeren willen wordt goedgekeurd of gesteund. Fijnstof en een landelijk protest tegen megastallen wordt in nederweert terzijde gelegd

  3. We willen allemaal een beter milieu.
    Vaak ontstaat dat bij de burger zelf.
    Ik ben ook geen voorstander van al die mega vleesfabrieken. Nog meer productie… van mest enof fijnstof terwijl de parameters aangeven dat wij in de ongezondste hoek van Nederland wonen.

    Het gaat om bewustwording van dit alles, al gaat het over het terugbrengen van autogebruik, het terugbrengen van vliegvakanties (1 vakantie vliegtuig zorgt voor 80.000 vrachtauto’s aan fijnstof). Het is van de zotte dat er een tweede grote luchthaven moet komen om de grote stroom vakantievierders te kunnen vervoeren. Een keer minder op vlieg vakantie zou toch ook kunnen :-).
    Dan die plasticuitstoot van winkels Zoals Action. Belachelijk gewoon!
    Laten we eerlijk zijn we werken er allemaal aan mee!
    Laten we Nederweert leefbaar maken en houden, minder vleesfabrieken, duurzaamheid in kwaliteitswinkels.
    We zijn een gemeente in het groen laten we dat zo houden.

  4. Een vergunning aanvragen voor een stal met zoveel geiten op zo´n korte afstand van huizen is gewoon van de zotte. Niks geleerd van de Q-koorts uitbraken in het verleden. Zo´n ondernemer is blijkbaar ook alleen maar in zichzelf geïnteresseerd.
    Wij moeten als samenleving gewoon stoppen met het op industriële schaal produceren van dieren.
    Beter voor het mens, milieu in niet op laatste plaats voor de dieren.
    We zullen eerst moeten afwachten wat de gemeente doet maar het zou mij inderdaad niet verbazen als in een CDA-gemeente als Nederweert toch weer een vergunning wordt verstrekt voor nog meer dieren in nog meer stallen. Ik ben benieuw wat er uit de raadsvergadering komt morgen.

    • Inderdaad de gemeente zegt dat ze naar de inwoners luisteren.
      Doe dan een keer het goede , en stem tegen de geitenstal.
      De inwoners zullen jullie dankbaar zijn.
      En tevens goede zet om stemmen te werven !


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie