Skip to content

Gemeente start onderzoek naar woonwensen van inwoners

Redactie
27 januari 2018 | 12:00

Advertentie

Je wil prettig wonen in Nederweert, nu en in de toekomst. De gemeente vindt het belangrijk om van de inwoners te horen hoe ze over hun woonsituatie denken. Hoe ziet jouw woonomgeving eruit bijvoorbeeld? En welke woonwensen heb je? De gemeente gaat dit onderzoeken door het uitvoeren van een enquête.

Het onderzoek doen ze niet alleen, maar samen met de andere Midden-Limburgse gemeenten: Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Roerdalen, Roermond en Weert.

Onderzoek
Via een online enquête kunnen bewoners aangeven wat zij belangrijk vinden aan hun woning en in hun woonomgeving, of zij verhuisplannen hebben en wat voor woning zij in dat geval wensen. De regiogemeenten worden bij dit onderzoek ondersteund door onderzoeksbureaus Etil en Companen.

Woonbeleid actualiseren
Met behulp van de resultaten gaan we aan de slag om het woonbeleid te actualiseren, zodat we beter kunnen inspelen op de woonwensen van inwoners. Het is daarom belangrijk dat iedereen die een uitnodiging krijgt, ook meedoet aan de enquête”, aldus wethouder Rick van Meel.

Starters op de woningmarkt
Naast de woonwensen van huidige huishoudens, is de gemeente ook zeer geïnteresseerd in de wensen van toekomstige huishoudens: starters op de woningmarkt. Het gaat dan specifiek om jongeren tussen 18 en 30 jaar die momenteel nog thuis of in een niet-zelfstandige woonruimte (kamerbewoning) wonen. Daarom staan in de enquête ook vragen over de woonwensen van (eventuele) thuiswonende kinderen. Daarnaast kunnen starters vanaf zaterdag 3 februari online een eigen vragenlijst invullen via www.companen.nl.

Uitnodiging
Vanaf eind januari ontvangen de meeste huishoudens in de gemeente Nederweert een uitnodigingsbrief met meer informatie. Omdat het om een steekproef gaat, ontvangt niet ieder huishouden een uitnodiging. Het onderzoek start op 3 februari. Alle inwoners die een uitnodigingsbrief hebben ontvangen, kunnen de enquête op internet invullen.

In uitbreidingsgebied Merenveld komen er weer woningen bij. Foto: Winand Bijlmakers

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie