Skip to content

Uitvoering The Armed Man

Redactie
12 januari 2018 | 9:00

Advertentie

Weerter Gemengd Koor Vivace voert samen met de Koninklijke Harmonie van Thorn en de Eindhovense koorvereniging De Toonkunst het heroïsche werk ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins uit.

The Armed Man
De compositie is uit het jaar 2000. Het stuk gaat over het universele thema Oorlog. De teksten komen dan ook uit verschillende culturen en zijn deels al heel oud, maar nog altijd actueel. Het stuk eindigt met een boodschap van hoop en oproep tot vrede. De voorstelling wordt begeleid door indringende beelden van oorlog en geweld,die de muzikale beleving versterken. Als locatie is gekozen voor het Franciscushuis in Weert. U bent welkom op zondag 28 januari om 15.00 uur .

Kaarten zijn in de voorverkoop €17,50 en te verkrijgen bij secretaris@vivaceweert.nl of aan de ingang voor €19,50.

Gelet op het belang van dit thema heeft Vivace al in een vroeg stadium contact gezocht met het Weerter College. Lerares/kunstenares Mathilde Pil is na de zomer van 2017 met leerlingen een project gestart rond deze voorstelling. Gesprekken over het thema en het luisteren naar opnames van de voorstelling hebben de leerlingen geïnspireerd tot het maken van kunstwerken. Deze kunstwerken zullen voor, tijdens en na de voorstelling ten toon worden gesteld. Ze zijn verder gebruikt voor de posters en toegangskaartjes voor de voorstelling.

Verder heeft Vivace de Weerter veteraan Herman Wessels bereid gevonden om een eigen, persoonlijke ervaring rond het thema Oorlog en Vrede, te delen met de bezoekers aan het concert. Zo hopen we niet alleen een mooie muzikale voorstelling te verzorgen maar ook en vooral bij te dragen aan de dialoog over verdraagzaam samen leven en het vermijden van oorlog. Na afloop van de voorstelling wordt nog ruim gelegenheid geboden om over het onderwerp na te praten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie