Skip to content

Nederweert Anders presenteert kandidatenlijst

Redactie
12 januari 2018 | 20:28

Advertentie

Vandaag presenteert Nederweert Anders de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. De lijsttrekker van de nieuwe politieke beweging is Ria Stienen uit Ospel. Op de tweede plaatst staat Jan van Nierop gevolgd door Els Vaes-Jacobs. Harm Vaas staat op plaats vier en Cor de Nijs op plaats vijf. Het motto van de beweging is ‘Betrokken Beter’

Waarom Nederweert ANDERS?
Nederweert ANDERS wil ANDERS en beter zorgen voor optimale betrokkenheid van alle inwoners van Groot Nederweert. Dit betekent ieders stem betrekken vanaf het allereerste begin van het besluitvormingsproces of, nog beter, het initiatief bij de inwoners van Nederweert leggen.

Samen, in dialoog met elkaar, gaan ze voor Groen, Duurzaam, Sociaal en optimaal benutten van de kansen die ‘ons mooie Nederweert‘ biedt. De volledige lijst wordt later bekend gemaakt.

Advertentie

13 Reacties

  1. Vraagje. Is deze partij opgericht om de door trekking van de geplande randweg te blokkeren?

    • Nederweert Anders is geen “one issue” partij. Wel is het juist dat het proces betreffende de Randweg heel duidelijk heeft gemaakt dat in de Nederweerter politiek de besluitvorming niet goed gaat en in ieder geval voor burgers niet transparant is. In die zin is de Randweg mede een katalysator, een reden geweest om Nederweert Anders op te richten.

      Het standpunt van Nederweert Anders ten aanzien van de Randweg is dat de knelpunten op de N275 en de N266 aangepakt moeten worden en dat in eerste instantie door de provincie. Daarbij gaat het ons vooral ook om de problematiek van de fietsers en de drukke wegen die zij nu moeten oversteken. Als de knelpunten opgelost worden dan moet dat in overleg met de inwoners van Nederweert en dat betekent het niet verplaatsen van deze knelpunten naar Nederweert zelf.

      Juist daarom wil Nederweert Anders inwoners in een vroegtijdig stadium betrekken bij de besluitvorming en samen zoeken naar een nieuw evenwicht in een veranderende samenleving.

      Nederweert Anders richt zich op 4 domeinen voor alle kernen van Nederweert:
      Woon- en Leefomgeving
      Werkomgeving
      Zorg en Welzijn
      Duurzaamheid

      Nederweert Anders: Betrokken Beter

      Met dank voor uw vraag en heeft u nog aanvullende vragen dan vernemen we deze graag.

      Namens Nederweert Anders,
      Els Vaes-Jacobs

  2. Nee, dit is omdat PvdA flinke klappen gaat krijgen en ze via deze randweg, pardon ik bedoel omweg, de schade zoveel mogelijk willen beperken.

    • Zoals gezegd is de Randweg een trigger geweest voor een aantal mensen (waaronder enkele
      PvdA-ers, maar ook niet PvdA-ers) om (op een andere manier) actief te worden in de politiek.
      We staan als Nederweert Anders voor een andere aanpak van politiek bedrijven en uiteindelijk is het aan de inwoners van Nederweert of zij deze gedachtegang steunen.
      Nederweert Anders is niet verbonden aan een landelijke partij en richt zich uitsluitend op de belangen van alle inwoners van Nederweert en de kernen.

      Met vriendelijke groet,
      Ria Stienen

    • Ze doen goed ,komen op voor de belangen van de inwoners.
      Kan het C D A een voorbeeld aan nemen.

    • Met dank voor de reactie maar Nederweert Anders wil zich niet profileren als een partij die tegen andere partijen is. Nederweert Anders wil de dialoog opzoeken met burgers, ondernemers en andere partijen om samen te komen tot de beste oplossingen voor álle burgers en inwoners van Nederweert. Dit hebben we al laten zien tijdens de discussie avond in juli, waarin we met vertegenwoordigers van de agrarische gemeenschap het gesprek zijn aangegaan maar ook stil hebben gestaan bij gezondheid, recreatie en de milieu aspecten in onze gemeente. Wij geloven dat het tijd is om zaken aan te pakken op een transparante manier.
      Nederweert Anders Betrokken Beter

  3. Dat Nederweert Anders een tactische zet is om het zieltogende PvdA te redden middels een andere gedaante, om zo bij de komende verkiezingen tegenwicht te kunnen bieden aan JAN, is sterk bedacht en daar is op zich niet eens zoveel mis mee. Wat me stoort is het continu roepen dat ze het ‘anders’ gaan doen en dat wordt dan vooral vertaald in ‘transparanter’. Als je de gevolgde procedure rond de Randweg bekijkt dan was deze m.i. transparant genoeg, ondanks de (mislukte) pogingen van het college om de burgers zand in de ogen te strooien. Nederweert Anders wil de dialoog aangaan en vernemen wat stakeholders van diverse onderwerpen vinden. Een nieuwe ‘praatclub’ dus, zoals we er al zoveel in deze gemeente hebben. Waar we meer bij gebaat zouden zijn, zijn partijen met een duidelijke mening over de diverse issues en die deze mening ook helder uitspreken. Partijen die zaken concreet maken en hun doelen voor de komende 4 jaar krachtig neerzetten. Partijen die vasthouden aan hun mening, ongeacht of ze deel uitmaken van de coalitie. Dán pas valt er voor de burger echt wat te kiezen!

    • Dank Willy voor je reactie. Je vraagt naar concrete standpunten. Bij deze een greep uit onze standpunten en visie toegespitst op de 4 domeinen (Woon- en leefomgeving; Werkomgeving; Zorg-en welzijn; Duurzaamheid).
      Nederweert Anders (NA) maakt zich zorgen over de leefbaarheid in de Gemeente. De fijnstof problematiek in Nederweert is groot en brengt gezondheidsrisico’s met zich mee voor iedereen in Nederweert. We zijn een agrarische Gemeente en we moeten onze familiebedrijven koesteren maar we zijn erop tegen dat vervuilende industrieën/bedrijven gefaciliteerd worden in Nederweert terwijl ze elders geweerd worden. Deze maken het probleem ook voor onze eigen bedrijven alleen maar groter.
      De bereikbaarheid van het dorp Nederweert baart ons zorgen. Voor inwoners van Budschop, Eind, Ospel, Ospeldijk, Leveroy of Schoor vraagt het een zorgvuldige routeplanning om boodschappen te doen in Nederweert. We zien winkels verdwijnen uit het straatbeeld van Nederweert en zo wordt ons dorp steeds onaantrekkelijker voor alle inwoners. NA vindt dat de Gemeente een voorbeeldrol moet nemen in het duurzamer maken van de Gemeente. Dit kan door aanpassingen in haar eigen gebouwen maar ook door plaatsen van elektrische laadpalen en het faciliteren van laadfaciliteiten voor e-bikes. NA wil Nederweert uitdrukkelijk op de kaart als een aantrekkelijke Gemeente om te recreëren. Dit biedt ontspanning maar schept ook banen.
      NA is trots op het voorzieningenniveau in Nederweert en haar dorpen maar realiseert zich ook dat veel van deze voorzieningen draaien mede dankzij de inzet van vrijwilligers. De vraag is hoelang dit nog stand houdt als er minder vrijwilligers komen. Kortom NA wil deze thema’s zeker op de kaart zetten en daar waar mogelijk de input van de burgers, ondernemers en verenigingen ophalen. Ons volledige partijprogramma zal binnenkort in het weekblaadje en op internet beschikbaar zijn. Met vriendelijke groet

    • Wat een goed programma Ria. Zou er ook een partij zijn die gaat zeggen: Meer fijnstof! Slechtere bereikbaarheid! Minder duurzame gemeente! Minder aantrekkelijke recreatie! Lager voorzieningsniveau!
      Wat Willy bedoeld is dat je concrete standpunten moet noemen en hoe je met doelen resultaat denkt te bereiken. Dan ben je pas Anders. Jullie visie is zelfs in dit antwoord, door een praatclubje op te richten met burgers, ondernemers en verenigingen.

    • Ja, die zijn er dus wel. Namelijk de partijen die veroorzaakt hebben dat Nederweert nu zo slecht bereikbaar is. En die hebben toegestaan dat er zoveel fijnstof is. En die eerder niets tot weinig nuttigs aan recreatie en voorzieningen hebben gedaan.

    • Alsof ze dat expres hebben gedaan. Dat stenen uit de kerktoren vallen is zeker ook de schuld van de partijen. Alles om mensen weg te jagen of ziek te krijgen. Zolang ze maar niet kunnen ontspannen. Heel concreet programma met een duidelijk doel.

    • Beste Ria,
      dank voor je reactie. Het wordt al iets concreter, maar is wat mij betreft nog lang niet concreet genoeg. Als NA echt anders wil zijn, dan moet je je scherp(er) durven positioneren. Vorm als partij je eigen heldere en onderbouwde mening en ventileer deze! Geen geneuzel over overleg met, of input van, burgers en andere groepen, want dan wordt het vlees noch vis. Het ‘polderen’ is in onze politiek zo ingebakken dat (bijna) al partijen hier al mee beginnen vóór de verkiezingen en vóórdat ze aan tafel zitten om een coalitie te vormen. Allemaal angsthazerij. Gevolg is dat geen enkele partij zich nog echt onderscheidt met duidelijke standpunten. Ik wil wat te kiezen hebben op 21 maart! [p.s. dit is een oproep aan alle partijen binnen onze gemeente!]. Succes, Willy


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie