Skip to content

“Ik kan de mensen en Nederweert nog lang niet missen”

Redactie
9 januari 2018 | 20:48

Advertentie

Een nieuw jaar, een nieuw begin en meteen nieuws. Zo groeide het aantal inwoners van Nederweert naar meer dan 17.000. Daarnaast kondigde burgemeester Evers aan na het aflopen van zijn tweede ambtstermijn op 1 oktober beschikbaar te zijn tot zijn opvolg(st)er benoemd kan worden.

Nieuwe ambtsperiode
De burgemeester zei tijdens de Nieuwjaarsreceptie daarover het volgende: “Ik denk dat velen van u weten dat mijn tweede ambtstermijn per 1 oktober 2018 afloopt. Tegen die tijd ben ik de 65 jaar al enige maanden gepasseerd. Tijd dus om nu te overdenken hoe het verder moet. Immers, als ik een volle nieuwe ambtsperiode ambieer -en ‘politiek Nederweert’ wil dat- dan spreken we over 1 oktober 2024. Ik ben dan 71 jaar en 6 maanden. Dat kan niet want als een burgemeester 70 wordt eindigt het burgemeesterschap van rechtswege”.

Beschikbaar
Met de huidige fractievoorzitters heb ik daarom afgesproken dat de nieuwe gemeenteraad aan de slag gaat met de opvolgingsprocedure. Dat gebeurt niet de dag na de verkiezingen van 21 maart. De raad moet zich inwerken en dat geldt ook voor het nieuwe college. Dat neemt tijd in beslag. Voor je het weet ben je al snel een half jaar verder. Gouverneur Bovens speelt in die procedure een belangrijke rol. Maar in principe ben ik beschikbaar totdat mijn opvolg(st)er begint: “Ik kan de mensen en Nederweert immers nog lang niet missen.

De Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Evers lees je op www.nederweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie