Skip to content

Peter Verkennis Weertenaar van het jaar

Redactie
5 januari 2018 | 20:12

Advertentie

Peter Verkennis is Weertenaar van het jaar 2017. Michelle Saes en Hamza Oubihi worden beiden de nieuwe gast van de burgemeester. Burgemeester Jos Heijmans maakte dit op vrijdag 5 januari bekend tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis.

Weertenaar van het jaar
De heer Verkennis mag zich een jaar lang Weertenaar van het jaar noemen. In 1977 werd, onder andere door de heer Verkennis, de toenmalige Katholieke Werkende Jongeren Boshoven nieuw leven ingeblazen. In het clubhuis op Boshoven kwamen jongeren uit de wijk bij elkaar om spelletjes te doen, films te kijken en muziek te maken.

Wat in 1980 begon als een kleinschalig festival voor met name regionale amateurbands, is inmiddels uitgegroeid tot een festival met bands van internationale allure. Dit jaar wordt Bospop voor de 38ste keer georganiseerd. In 2017 was het 40 jaar geleden dat de activiteiten werden opgestart, mede door de heer Verkennis. Als voorzitter van de Stichting Bospop, beter bekend als “Mr. Bospop”, zet hij Weert ieder jaar weer op de kaart. Daarom wordt hij Weertenaar van het jaar 2017.

Gasten van de burgemeester
Michelle Saes is 13 jaar oud en zit op het College. Zij zit in de tweede klas van het Atheneum. Ze is lid van volleybal club VC Weert. Ze speelt in de hoofdklasse. Hamza Oubihi is 14 jaar oud en zit in de tweede klas van het Kwadrant. Zijn hobby’s zijn kickboksen en voetballen. Ook dit jaar koos de burgemeester voor twee Gasten van de burgemeester vanwege samenwerking en integratie. De Gasten bezoeken samen met de burgemeester officiële bijeenkomsten en activiteiten uit zijn agenda. Daarmee betrekt de burgemeester de jongeren actief bij het burgemeesterschap.

Advertentie

1 Reactie

  1. Peter, van harte gefeliciteerd: je verdient deze erkenning echt voor je geweldige inzet op allerlei fronten.. Ga nog wat jaartjs door in hopelijk goede gezondheid!
    Frans en Nelly Everaerts


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie