Skip to content

Activiteitenprogramma Buitencentrum De Pelen januari 2018

Redactie
25 december 2017 | 9:00

Advertentie

Staatsbosbeheer organiseert elke maand leuke activiteiten in Buitencentrum de Pelen. De komende maand kun je speuren naar sporen en uilenballen pluizen of op zoek gaan naar spannende spinnen, verder is er Herfstfeest op het Kabouterpad of kun je Heksen en andere gruwelijke Peelschepsels tegenkomen tijdens de Halloweentocht. In onderstaand overzicht zie je wat er in december allemaal te doen is.

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel
Op woensdag 3 januari houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Speuren naar Sporen in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga mee naar buiten! Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. De activiteit start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een braakbal pluizen. Aanmelden via: depelen@staatsbosbeheer.nl of via: 0495 – 641 497.

sPEELse expeditie in Nationaal Park De Groote Peel 
Op donderdag 4 januari houdt Staatsbosbeheer een sPEELse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens deze wandeling in de prachtige natuur van het Nationaal Park hebben wij een aantal prikkelende en sPEELse opdrachten voor jou in petto. We willen niet teveel verklappen, maar wie mee doet met een sPEELse expeditie ervaart letterlijk en figuurlijk dat de peel een veenmoeras is! Na afloop hutten bouwen in het bos! De tocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De excursie duurt ongeveer 2 uur en de route is 2,5 kilometer lang.  Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind. Reserveren is gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel
Op vrijdag 5 januari houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Speuren naar Sporen in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga mee naar buiten! Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. De activiteit start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost  € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een braakbal pluizen. Aanmelden via: depelen@staatsbosbeheer.nl of via: 0495 – 641 497.

Vroege vogelwandeling Wintergasten in De Groote peel
Op zondag 7 januari houdt Staatsbosbeheer een Vroege Vogelwandeling met als thema ‘wintergasten’ in het Nationaal Park de Groote Peel. Nationaal Park De Groote Peel is een belangrijk vogelgebied, ongeveer 270 soorten zijn er waargenomen. In de winter is de Peel de favoriete overwinterplek voor veel wintergasten waaronder de klapekster en ontelbare ganzen. De excursie start om 9.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. Reserveren kan online via www.staatsbosbeheer.nl/pelenvogels.

Peel Ontdektocht Vogels in de Winter in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 7 januari houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Vogels in de winter in De Groote Peel. Hoe komen de vogels de winter door? Tijdens deze excursie maak je kennis met de ‘wintergasten’ en de standvogels van De Groote Peel. Er wordt ook verteld wat je zelf kan doen om de vogels de winter door te helpen. Na afloop pinda’s rijgen. De activiteit start  om 11.00 en 14.00 uur  bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief pinda’s rijgen (Gezinstocht). Aanmelden via: depelen@staatsbosbeheer.nl of via: 0495 – 641 497.

Winterstilte wandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Op zondag 14 januari houdt Staatsbosbeheer een Winterse stiltewandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Nationaal Park De Groote Peel is een uitgestrekt hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Het is er niet alleen heel erg mooi, maar ook heel erg stil. Hoe stil, dat kun je ‘horen’ tijdens een Winterse Stiltewandeling. Een bijzondere natuurbelevingstocht om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de natuur. De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk en de route is ongeveer 6 km lang. Deelname kost € 5,- per persoon (geschikt voor volwassenen). Reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenstilte.

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 21 januari houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Speuren naar Sporen in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga mee naar buiten! Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. De activiteit start om 11.00 en 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een braakbal pluizen. Aanmelden via: depelen@staatsbosbeheer.nl of via: 0495 – 641 497.

Verrassende Veentocht  in Nationaal Park De Groote Peel
Staatsbosbeheer organiseert ook in 2018 elke laatste zondag van de maand een Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel. Op zondag 28 januari is de eerste! De route is 8 kilometer lang en duurt 2,5 uur, maar welke route de Peelgids loopt is een verrassing. Bovendien is elk seizoen anders, dus ook elke keer verrassend wat je tegenkomt! In de winter ontmoet je de ‘wintergasten’, de vogels die in de Peel overwinteren. Na afloop lekker samen nagenieten van koffie met overheerlijke Limburgse vlaai. De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 10,- inclusief koffie of thee en vlaai. Reserveren kan via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht.

Vollemaanwandeling in De Groote Peel
Op woensdag 31 januari is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou. Tijdens deze bijzondere avond kun je dwalen over de door de maan verlichte peelbanen in Nationaal Park De Groote Peel. Al je zintuigen staan op scherp. De duisternis en geluiden van de Peel worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! Een onvergetelijke ervaring! Na afloop een warm drankje. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 19.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.  Deelname kost € 8,- voor volwassenen en € 5,50 per kind. Online reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie