Skip to content

Kerstsfeer in de Kapel van Onze Lieve Vrouw van Lourdes in Schoor

Redactie
20 december 2017 | 19:00

Advertentie

De afgelopen dagen is er door een aantal bestuursleden van de Kapel van Schoor hard gewerkt om de kapel in kerstsfeer te brengen. Wie er naar binnen gaat, zal verrast worden op een prachtig tafereel. Wat het eerst opvalt is de achterwand van het priesterkoor, waar een schildering op jute te bewonderen valt. Dit wandkleed, in 1961 vervaardigd door de bekende  Limburgse kunstenaar Cor van Geleuken, komt in de kersttijd nóg beter tot zijn recht door de kerstbomen die aan weerskanten geplaatst zijn.

De kerstballen van glas en de zilverkleurige slingers, weerkaatsen de kaarsen die op het altaar branden. Opvallend zijn de gehaakte witte sneeuwsterren, vervaardigd door Mevr. Betje Schroën uit Nederweert-Eind, al ruim 35 jaar lid van het zangkoor. Dit koor zingt elke dienst die erin de kapel wordt verzorgd. Er wordt dus elke keer veel moeite gedaan om de kerkganger zich op zijn gemak te laten voelen.

Op zondagmorgen om kwart voor 10, wordt het kleine klokje in het halletje van de kapel handmatig geluid en komen de kerkgangers  al vanaf half 10 naar de kapel. Want ….zo is er tijd om even een praatje met elkaar te maken.

Kersttakken
Voor elke kerkgemeenschap is het tegenwoordig moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Dit jaar liggen er daarom achter in de kapel, onder het wakend oog van de Heilige Maagd Maria, mooi opgemaakte kersttakken. Ze zijn gemaakt door een paar vrijwilligers en worden te koop aangeboden voor slechts €5.-. Op deze manier wordt er geprobeerd wat geld bij elkaar te sprokkelen voor het onderhoud én behoud van deze kapel.

Kerstvieringen
Waar steeds meer kerken met Kerstmis nog één, of hooguit twee diensten verzorgen, zo zijn er in de kapel elk jaar drie diensten. Op 24 december is er om 19.00 uur een Woord-en Communiedienst, waarbij ook de kinderen van harte zijn uitgenodigd. Op 25 december én op 26 december is er om 10.00 uur een H. Mis. Alle diensten worden altijd ondersteund door het zangkoor, onder de bezielende leiding van Hans Sieben.

De deur van de kapel staat altijd open, het hele jaar door, van zonsopgang tot zonsondergang. Iedereen is er altijd van harte welkom. Er worden veel kaarsjes aangestoken en er worden veel intenties in het intentieboek geschreven. In de kapel vindt menigeen even een moment van rust. In deze jachtige tijd nodigen wij graag iedereen uit om eens binnen te lopen. Gewoon ….om even te genieten van de mooie versieringen. Misschien om de sfeer en de stilte van Kerstmis even te voelen. Óf …..om eens een dienst bij te wonen. Van harte welkom!

Allemaal een gezegend en sfeervolle Kerstmis gewenst.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie