Skip to content

Els Peeters speelt live kerstliedjes op eerste en tweede kerstdag

Redactie
18 december 2017 | 10:00

Advertentie

Dit jaar wordt op eerste en tweede kerstdag het bezoek aan de traditionele kerststal in de St. Lambertuskerk opgeluisterd door dwarsfluitiste Els Peeters. Met ondersteuning van een orkestband zal zij live bekende kerstliedjes ten gehore brengen. Zij doet dit in samenspraak met het comité Herstel Lambertustoren. De bijdragen komen geheel ten goede aan het herstel van de Lambertustoren.

Vervolg activiteiten comité
Na het culinaire evenement op 13 juli, tijdens de viering van de 550-ste verjaardag van de Lambertustoren, en de sfeervolle Dag van de Lambertustoren op 10 september is dit het derde evenement dat door het comité Herstel Lambertustoren wordt georganiseerd. Dit keer op initiatief van Els Peeters.

Zij draagt de Lambertustoren als baken van ons dorp en haar wijde omgeving een warm hart toe. Zij wil als muziekdocente met afstudeerrichting dwarsfluit graag op deze wijze haar bijdrage leveren. Met haar initiatief is het comité zeer vereerd. Er is afgestemd met het kerkbestuur en de organisatoren van de kersstal. Ook zij waarderen dat met het live spelen van kerstliedjes de bezoekers aan de kerststal nog meer de sfeer van Kerstmis zullen beleven.

Bijdrage komt ten goede aan de restauratie
Naast het sfeervolle element staat deze speciale opluistering in het teken van het herstel van de Lambertustoren. Het geld dat door de bezoekers wordt gegeven zal via het comité Herstel Lambertustoren geheel ten goede komen aan de restauratie van de toren. Een reden temeer om een bezoek aan de kerststal te brengen en een bijdrage te geven.

Uitnodiging
Het comité Herstel Lambertustoren nodigt dan ook iedereen van harte uit deze bijzondere opluistering te komen bijwonen. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur, zowel op de eerste als de tweede kerstdag, zal Els Peeters aanwezig zijn en de prachtige kerstliederen ten gehore brengen.

Vervolg activiteiten
Het comité Herstel Lambertustoren is op dit moment hard bezig om de uitvoering van het sponsorpakket voor te bereiden. Dit heeft even geduurd, omdat over de voorstellen advies moest worden gevraagd aan de Erfgoedcommissie en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Inmiddels hebben burgemeester en wethouders hierover besloten en kan aan het sponsorpakket verdere uitvoering worden gegeven.

Daarnaast zijn leden van het comité met een marktstand aanwezig op de koopzondagen. De eerstvolgende koopzondag is 24 december a.s. Daar kun je de renovatie van de toren steunen door het aankopen van eigen rode en witte Lambertuswijnen, chocolade en niet te vergeten de CD-singel met het Lambertuslied, De Wachter Van de Pieël met een karaokeversie. Dit nummer is geschreven door een aantal muzikanten uit Nederweert, die hiervoor de handen in elkaar heeft geslagen. Het zijn allemaal leuke presentjes om tijdens de kersdagen te schenken en om van te genieten. En je dient tevens het goede doel: een bijdrage aan de renovatie van onze Lambertustoren.

De komende maanden lees je regelmatig over vervolgactiviteiten. Zo zit in het verschiet: een sponsorconcert op zondag 18 maart 2018 samen met zangvereniging Bel Canto, harmonie St. Joseph en nog andere zangers en koren; de viering van de 551ste verjaardag van de Lambertustoren op vrijdag 13 juli en een tweede dag van de Lambertustoren op 14 of 15 juli 2018.

Blijf alles volgen via www.lambertustoren.nl. Hier kun je ook terecht voor een donatie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie