Skip to content

Beleef de Kerstvakantie in Nationaal Park De Groote Peel

Redactie
18 december 2017 | 9:00

Advertentie

Kersttijd is de tijd van samen doen, samen beleven en vooral samen genieten! Voor samen buiten ben je bij Buitencentrum De Pelen aan het goede adres. Staatsbosbeheer organiseert in de Kerstvakantie Peel Ontdektochten ‘speuren naar sporen’, een sPEELse Expeditie en een Snertwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Voor kleuters is er elke dag het Kabouterpad. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Winterpret voor het hele gezin
Een Peel Ontdektocht diersporen is een actieve excursie waarbij je ontdekt welke dieren in De Groote Peel voorkomen. Zo leer je ook van alles over het leven van deze dieren. Na afloop van deze gezellige gezinstocht gaan de kinderen een uilenbal pluizen. In de Kerstvakantie zijn er Peel Ontdektochten op woensdag 27 en vrijdag 29 december én op woensdag 3 en vrijdag 5 januari, telkens om 14.00 uur. Op donderdag 4 januari is er een sPEELse Expeditie. Tijdens deze excursie hebben wij een aantal prikkelende en sPEELse opdrachten voor jou in petto. We gaan niet teveel verklappen, maar wie mee doet met een sPEELse expeditie ervaart letterlijk en figuurlijk dat de peel een veenmoeras is! Na afloop hutten bouwen in het bos. De route is 2,5 kilometer lang en een tocht duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. Aanmelden: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Over knuppelbruggen en Peelbanen
Bij winter hoort snert en snert smaakt lekkerder als je eerst een winterwandeling hebt gemaakt. Tijdens een Snertwandeling in De Groote Peel wandel je, samen met een Peelgids, over knuppelbruggen en Peelbanen. Ook in de winter is er veel te zien en te ontdekken. Zo kom je vast en zeker ‘wintergasten’ tegen;  de talrijke ganzen die elke winter in de Peel verblijven. Het is fantastisch om een groep ganzen luid gakkend te zien overvliegen. Na afloop van de tocht weer lekker warm worden bij de vuurkorf. Eerst samen broodjes en daarna een geurige kop soep in het Buitencentrum. Er is een Snertwandeling op donderdag 28 december om 11.00 uur. De route is 3 kilometer lang en duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind. Online aanmelden via: www.staatsbosbeheer.nl/pelensnert

Op zoek naar kabouters in de Peel
Voor kleuters is er het Kabouterpad, een grappige speurtocht naar kabouters in de Peel. Bij Buitencentrum De Pelen huur je een rugzak met materialen en opdrachten en dan kan je samen, zonder gids, op pad. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt lopen de kleuterkabouters, samen met hun ouders, een speelse route. Onderweg doen ze zes kabouteropdrachten. Deelname kost € 5,- per kind (begeleiders hoeven niet te betalen) inclusief muts, koekjes en sapje en een leuke verrassing.  Het Kabouterpad hoef je niet te reserveren en is, ook in de winter, elke dag mogelijk van 10.00 tot 15.30 uur (materialen uiterlijk 17.00 uur inleveren).

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop van een wandeling kan je nog heerlijk struinen door de winkel van het Buitencentrum. Hier vind je boeken, Streekproducten en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kun je bij de inpandige horecagelegenheid terecht. Het Buitencentrum is in de Kerstvakantie geopend  op maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op 1ste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het gesloten. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie