Skip to content

Prachtige avond voor ‘Nederweert helpt Afrika op de been’

Redactie
14 december 2017 | 22:17

Advertentie

Donderdagavond was de eerste van de in totaal twee benefietavonden in Pins & Pints voor het project ‘Nederweert helpt Afrika op de been‘. Met steun van meerdere lokale ondernemers hebben Paul, zijn vrouw Neeltje, zus Kris en goede vriendin Jill deze avonden georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel. De volledige opbrengst gaat naar de werkgroep Orthopedie Overzee van orthopedisch chirurg Frank Rahusen van SJG Weert. Eind januari reist deze specialist met een medisch team naar Burkina Faso om patiënten in medische nood belangeloos op de been te helpen.

Benefietavond
De ruim 150 aanwezigen betaalden allemaal 25 euro die volledig naar het goede doel ging. Tijdens de avond waren er natuurlijk lekkere hapjes… en en was live muziek en er mocht gebowld worden. Hiermee is er tot nu toe € 3.750 euro opgehaald. Als klap op de vuurpijl kwam stichting de Doolhof Weert met een fantastische gift van € 20.000, aangeboden door Laurens Janse uit Budschop. Frank en Paul, maar ook Neeltje, Kris en Jill waren compleet verrast door dit overweldigende bedrag.

Stichting de Doolhof
Stichting de Doolhof, destijds opgericht door een Weert wonende aalmoezenier Thei Op ‘t Veld, is een stichting met als doelstelling ‘alles wat je oogst moet je delen’.
Na het overlijden van de heer Op ‘ t Veld, heeft de stichting meerdere ‘goede doelen’ over de wereld (in derde wereld landen) ondersteund. Het woonhuis van genoemde aalmoezenier is na zijn overlijden ter beschikking gesteld t.b.v. het Franciscus Hospice in Weert. “Het initiatief van De werkgroep orthopedie overzee behoort beslist tot een van de doelstellingen die de stichting van harte kan ondersteunen” aldus Laurence Janse.

Kindermiddag
Vrijdag 22 december, tussen 14.00 en 16.00 uur, zijn de kinderen aan de beurt: een middagje bowlen, schminken en film kijken in Afrikaanse stijl. Entree: 7,50 euro. Hiervoor kun je nog steeds kaarten kopen.

Crowdfunding
Heb je de fantastische avond gemist en wil je toch nog een bijdrage doen aan dit goede doel dan kun je hier nog een bedrag doneren.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie