Skip to content

Kanaalpark Budschop krijgt metamorfose

Redactie
14 december 2017 | 11:00

Advertentie

Het “Kanaalpark Budschop” krijgt een prachtige metamorfose. Het definitieve ontwerp is gisteravond gepresenteerd in de kerkelijke voorziening Budschop. In september heeft de gemeente een schetsontwerp gepresenteerd voor het nieuwe Kanaalpark De Heerlijckheid Budschop. Tijdens deze inloopavond heeft de gemeente nieuwe wensen en ideeën opgehaald. Deze heeft Buro Lubbers zoveel mogelijk verwerkt in het definitieve ontwerp.

Kanaalpark ‘de Heerlijckheid’
Bij het opstellen van het schetsontwerp heeft de gemeente uitgebreid overleg gehad met belangrijke stakeholders. Denk hierbij o.a. aan de Dorpsraad Budschop, de natuurverenigingen, Rijkswaterstaat, de scouting, de pachter van de paardenweide en de basisschool. Eerder zijn veel ideeën opgehaald tijdens de workshops voor het opstellen van de structuurvisie Kanaalzone Nederweert, die ook meegenomen zijn in het ontwerp. Zo zijn bijvoorbeeld de fruitbomen weggehaald, is er in het ontwerp meer rekening gehouden met minder valide en is het contact met het kanaal nog meer benadrukt. Ook een plek voor een trap veldje kon rekenen op veel stickers, ofwel steun van de betrokkenen.

Huisstijl
De gepresenteerde huisstijl werd breed omarmt. De combinatie van hout, beton en beplanting viel goed in de smaak bij alle betrokkenen. Het geplande ‘Podium‘ is in het ontwerp tot drie keer toe een stuk grote gemaakt zodat ook bijvoorbeeld de volledige harmonie van Nederweert hier zou kunnen optreden. Verder kun je via trappen naar het water en wordt er nog gekeken naar een verbinding onder Brug 15 door naar de van de haven aan de andere kant van Brug 15.

Dieren
Het park waar in dit ontwerp over wordt gesproken loopt van Brug 15 tot aan de Winnerstraat, ruim 900 meter. Er komt over de gehele lengte een fietspad en er komen “nesten” aan het water met uitzicht over het kanaal. Ook komt er veel beplanting en wordt het park afgewisseld met open en ook meer gesloten delen. Er komt plek voor dieren, en een veldje om bijvoorbeeld te voetballen. Ook de paardenwei krijgt een opknapbeurt die past bij de huisstijl die gekozen is voor het park.

Jeugd
Ook de jeugd is betrokken bij de inrichting van het park. “Opvallend was dat de jeugd veel van de zelfde gedachten heeft als de ouderen.” Op aandragen van de leerlingen van basisschool Budschop is er in het park een kabelbaantje en een crossbaantje toegevoegd. De makers van het plan hebben zelfs zo ver nagedacht dat zelfs de aankomst van Sinterklaas is meegenomen in het plan.

Start aanleg
De aanleg start als alles volgens planning loopt in mei van dit jaar, net na de oranjemarkt op Koningsdag. De gemeente heeft 370.000 euro uitgetrokken voor het park in Budschop. Wethouder Rick van Meel maakte gisteravond bekend dat daar nog 50.000 euro bijkomt van de provincie. Omdat ze na de voorbereidingen te laat zijn voor het aanplanten van bomen zullen de eerste bomen waarschijnlijk geplant worden tijdens de nationale boomfeestdag in 2019. Hier zou dan een mooie feestelijke opening georganiseerd kunnen worden met medewerking van de basisschoolleerlingen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie