Skip to content

Bakkerij Kessels bakt BAK-stenen vör oos Kerk

Redactie
8 december 2017 | 10:00

Advertentie

Bakkerij Kessels te Ospeldijk helpt het Comité Restauratie Kerktoren in de feestmaand december aan een unieke cake: ‘t Doospels BAK-steinke. Op het oog bijna niet te onderscheiden van een echte kerktoren baksteen …… in werkelijkheid een cake met overheerlijke ingrediënten, uit de ambachtelijke Ospelse bakkerij Kessels.

Bakker Peter Kessels was enthousiast om hieraan mee te werken. Het is ongeveer de laatste actie van het restauratiecomité. De actie “adoptie van bakstenen” voor het torenherstel is een groot succes gebleken. Door particulieren en bedrijven zijn al 1686 stenen geadopteerd voor een totaalbedrag van € 24.718,50. Voor de 1750e adoptant is een waardebon van kapsalon Ans beschikbaar. Ten laste van de parochie blijft op dit moment nog een bedrag van € 20.357,-.

Met de verkoop van Doospelse BAK-steinkes hoopt het comité nog een laatste slag te slaan. Wanneer heel Ospel met de feestdagen deze speciale cake in huis haalt, geniet heel Ospel van een smakelijk gebak én steunen zo’n 1000 gezinnen de afronding van het restauratieproject. Dat zou lekker meetellen en je steunt nog eens extra de torenrestauratie. De BAK-steinkes zijn verkrijgbaar tijdens de kerstmarkt op vrijdag 15 december bij het Thomashuis te Ospeldijk en op zaterdag 16 december bij de Phicoop. De prijs is € 5,- vanwege het goede doel. Tevens zijn dan kerststukjes te koop, die door leerlingen van De Schrank heel ijverig voor de torenrestauratie zijn gemaakt.

Een echte baksteen adopteren blijft nog mogelijk door € 15,- of een veelvoud van dit bedrag, te storten op banknummer NL63 RABO 0319 4215 70 ten name van Samen sterk voor onze kerk.

Foto: John Linders | Bakker Peter Kessels overhandigt het eerste steinke aan Antoine Hekers, comitévoorzitter. Verder v.l.n.r. : Sjef Geuns met kleindochter Fien, pastoor André Koumans en Carin Sieben-van den Boogaert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie