Skip to content

Presentatie definitieve ontwerp Kanaalpark Nederweert

Redactie
6 december 2017 | 18:00

Advertentie

In september heeft de gemeente een schetsontwerp gepresenteerd voor het nieuwe Kanaalpark De Heerlijckheid Budschop. Tijdens deze inloopavond heeft de gemeente nieuwe wensen en ideeën opgehaald. Deze heeft Buro Lubbers zoveel mogelijk verwerkt in een definitief ontwerp. Op woensdag 13 december om 19.00 uur wordt dit  plan tijdens een infoavond in de Rochuskerk in Budschop gepresenteerd.

Van schetsontwerp naar definitief ontwerp
Bij het opstellen van het schetsontwerp heeft de gemeente uitgebreid overleg gehad met belangrijke stakeholders. Denk hierbij o.a. aan de Dorpsraad Budschop, de natuurverenigingen, Rijkswaterstaat, de scouting, de pachter van de paardenweide en de basisschool. Eerder zijn veel ideeën opgehaald tijdens de workshops voor het opstellen van de structuurvisie Kanaalzone Nederweert, die ook meegenomen zijn in het ontwerp.

https://www.facebook.com/rick.vanmeel/videos/1648055655216830/
Wethouder Rick van Meel laat in zijn vlog al een beetje van het nieuwe ontwerp zien.

Nog meer goede ideeën
Tijdens de presentatie werd het schetsontwerp voor het kanaalpark goed ontvangen door de bewoners en kwamen er nog meer goede ideeën en wensen. Deze zijn bij het opstellen van het definitieve ontwerp zoveel mogelijk verwerkt, binnen het beschikbare budget. Dit heeft geresulteerd in een solide ontwerp, dat het kanaalpark nieuwe betekenis geeft als park voor Budschop.

Ruimte voor eigen initiatief
Het is belangrijk dat het kanaalpark een park wordt van en voor alle bewoners. De gemeente legt hiervoor een goede basis neer. In het park is ruimte gelaten waarin bewoners zelf iets kunnen aanleggen of activiteiten kunnen ontplooien. Wat dit moet worden of welke activiteiten dit zijn? De gemeente hoort graag wat iedereen hierin wil bijdragen. Ook zou het fijn zijn als bewoners zelf aan de slag gaan met de aanleg van het park. Denk hierbij aan het verfraaien van de dierenweide of het plaatsen van nestkastjes.

Op woensdag 13 december om 19.00 uur is iedereen van harte welkom in de grote zaal van de Rochuskerk, Rochusplein 1 in Budschop. De avond start met een korte presentatie door Buro Lubbers. Daarna kun je het plan op de posters tot in detail bekijken en beantwoorden ze vragen.

Voor meer informatie over het Kanaalpark kun je terecht op de website.

Advertentie

1 Reactie

  1. Is misschien een optie om er eenrichtingsverkeer van te maken straks komen er te veel boten door en dan moet het kanaal ook nog verbreed worden.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie