Skip to content

Sinterklaas vast in de modder

Redactie
3 december 2017 | 20:34

Advertentie

Sinterklaas bracht vandaag een bezoek aan Ospeldijk. Hij had ook dit jaar weer een brief gekregen van het Sint Nicolaas Comité met de vraag of hij ook dit jaar weer Ospeldijk wilde bezoeken.

Sinterklaas vast in modder
Sinterklaas en zijn zwarte pieten kwamen vandaag door de Groote Peel naar Ospeldijk. Door het slechte weer waren de paden slecht begaanbaar en kwamen ze vast te zitten. Gelukkig kwam Harrie van Nieuwenhoven door de Peel rijden met zijn Unimog en gaf Sinterklaas en de pieten een lift naar Ospeldijk. Hier stonden de kinderen, ouders en grootouders vol verwachting stonden te wachten bij vakantiehuis “de Meule”. Onderweg was Sinterklaas ook nog de leden van schutterij ST. Odilia tegengekomen, die ze verder begeleid naar “de Meule”.

Piet Bella
Nadat de Sint had verteld over zijn avontuur in de Peel vroeg hij aan de kinderen of ze al gehoord hadden dat er windmolens zouden komen in Ospeldijk. “En weten jullie ook wat windmolens zijn?“, vroeg Sinterklaas. “Dat zijn molens die heel hard draaien” antwoorden de kinderen. Vervolgens moest er even getest worden of de kinderen ook veel wind konden maken, ze moesten allemaal heel hard blazen en kijken of de zwarte pieten hierdoor konden blijven staan. Zwarte piet Bella begon ineens hele vreemde geluiden te maken. Sinterklaas vertelde dat zij laatst een vreemde toeter had ingeslikt en als er nu iemand in haar arm of been kneep begon Bella luid te toeteren. Sinterklaas deed dit eerst voor en natuurlijk mocht ook één van de kinderen een keer knijpen. Vervolgens mochten de kinderen nog een dansje doen. Met veel inzet en ijver werd dit ten tonele gebracht.

Sinterklaas vroeg ook dit jaar het Sint Nicolaas comité even naar voren. Je kan alleen lid worden van dit comité als je de sinterklaas liedjes heel goed kan zingen. Onder leiding van dirigente Inge Donkers van de schutterij werd er uit volle borst gezongen. Ook werden er dit jaar weer cadeautjes uitgedeeld voor de mooiste kleurplaten en kregen alle kinderen na afloop een snoepzak mee naar huis.

Foto’s: John Linders

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie