Skip to content

Weert on Stage – Het bedrijfsleven investeert in de toekomst!

Redactie
25 november 2017 | 10:00

Advertentie

Ruim 120 beroepsbeoefenaren uit Weert en omgeving stonden vorig schooljaar op het beroepenfeest Weert On Stage. Ze beantwoordde daar de vragen van zo’n 500 VMBO leerlingen van deelnemende scholen. Ze lieten zich het hemd van het lijf vragen over wat hun beroep precies in houdt, hoe ziet een werkdag er nou daadwerkelijk uit als je een schilder of chauffeur bent? Hoe lang is de weg om advocaat te worden en wat verkoopt een sales manager eigenlijk? Onze visie is dat deze leerlingen alles mogen worden, behalve ongelukkig! Hoe lang de weg ook is en ongeacht welk niveau het werk is.

2de editie Weert on Stage
Op 15 maart 2018 zal de 2e editie van Weert On Stage plaats vinden in het Franciscus Huis Weert en wij zijn op zoek naar iedereen die over zijn fantastische beroep wil komen vertellen.

De scholen BRAVO! College Cranendonck, Philips van Horne SG, Het Kwadrant en het Citaverde College locatie MAVO in ‘t Groen Nederweert hebben de handen ineengeslagen. Weert On Stage draagt er ook toe bij dat de toekomstige werknemers van de bedrijven  voor onze regio behouden blijft wanneer we deze VMBO ’ers een kans tot inzicht geven in regionale beroepen en ze daarvoor enthousiast maken. Sommige VMBO leerlingen hebben net het juiste steuntje in de rug nodig en ontdekken op dit beroepenfeest hun droomberoep in de buurt, want dromen over je toekomst mag een feest zijn. De meerderheid van de beroepsbevolking komt immers van het VMBO en die verdienen een positief podium. Want zoals Cabaretier Pieter Derks ook zei: ”twee miljoen communicatiewetenschappers en niemand die een kraan kan maken!”.

Meer informatie, en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.weertonstage.nl!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie