Skip to content

Gilde Opleidingen ook de komende drie jaar weer Gezonde School

Redactie
22 november 2017 | 19:17

Advertentie

Ook de komende drie jaar mag Gilde Opleidingen zich weer een Gezonde School noemen. Met de inspanningen van Gilde Sportief op het thema bewegen en sport laat het roc zien dat het voldoet aan de kwaliteitscriteria. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen of studenten.

Gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval
Hans Roggen, teammanager Gilde Sportief: “We zijn zo’n tien jaar geleden begonnen met Gilde Sportief. Een gevarieerde en eigentijdse sportprogramma voor onze eerstejaars voltijdsstudenten. Zo zorgen we voor actieve en gezonde studenten én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van hen. Dat vinden we bij Gilde Opleidingen belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Verplicht 60 uur sporten
Studenten besteden het eerste leerjaar zo’n 60 uur op de squashbaan, op de tandem, zwemmend of duikend in het zwembad, op de latten, swingend op de dansvloer of op de rug van een paard. Daarnaast zijn er nog tig andere mogelijkheden. Is het verplicht? De jongeren moeten minimaal 100 sportpunten scoren. Dit is een voorwaarde om het diploma te behalen. Naast de clinics, zoals de meeste lessen genoemd worden, kunnen studenten ook deelnemen aan toernooien. Denk aan het NK zaalvoetbal, NK volleybal en NK basketbal. Ook op grote evenementen zijn studenten van de partij: de Venloop en Roermond City Run.

GO!Fit
In het verlengde van Gilde Sportief start het roc nu ook met GO!Fit. Tien studenten nemen deel aan dit nieuwe project binnen Gilde Opleidingen. In tien weken tijd gaan ze werken aan een gedragsverandering op het gebied van hun leefstijl. Ze worden bewust gemaakt van wat een gezond leven is en wat de voordelen ervan zijn. Wat houdt het in? Ze gaan minimaal drie keer per week sporten, volgen workshops trainingsprincipes, voeding en ontspanning en houden een voedingsdagboek bij. “Het is natuurlijk belangrijk dat de studenten gezonder gaan leven en ook blijvend hun leefstijl aanpassen. Dat komt hun prestaties tijdens hun studie, maar ook daarna ten goede. Hoe is de follow up? Na afloop van GO!Fit houden we vanzelfsprekend een vinger aan de pols”, besluit Hans Roggen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12
Winnaar van de Beaujean Awards 2024 komt uit Nederweert-Eind
Frank en Yvonne Janssen uit Nederweert-Eind
20 september 2024 | 13:00
Screenshot
Ervaar je klachten aan voeten?
20 september 2024 | 12:00

Advertentie