Skip to content

Wethouder Geraats geeft gastles over ‘Respect’

Redactie
6 november 2017 | 16:00

Advertentie

Maandag 6 november is de nationale “Week van Respect” van start gegaan. Tienduizenden scholieren, docenten, schoolleiders, (top)sporters, vrijwilligers, BN’ers, maatschappelijke organisaties en gemeenten spannen zich een week lang in voor dit onderwerp.

In het hele land gaan prominenten met jongeren in dialoog en worden activiteiten georganiseerd. Dit jaar doen zo’n 1.500 scholen en een groot aantal sportbonden en sportclubs mee. Leden van het college van B&W van Nederweert bezoeken de komende week een aantal scholen en gaan in gesprek met scholieren. Maandagmiddag was het de beurt aan wethouder Henk Geraats. Hij gaf een gastles op OBS De Klimop in Nederweert. Thema van de les was uiteraard “respect“.

Respect
Aan de hand van voorbeelden motiverende de wethouder de leerlingen om goed na te denken over hoe je respect voor iemand kunt hebben, maar ook hoe je respect van iemand kunt krijgen. “Als in de bus een jonger iemand opstaat voor een ouder persoon toon je respect, maar de oudere heeft op dat moment ook respect voor diegene die opstaat,” aldus de wethouder.

Landelijk thema: respectzone
Landelijk staat dit jaar het thema “respectzone” centraal. Dit thema is een oproep aan iedereen om een omgeving te creëren waarin respect voor elkaar aanwezig is. Idee is om dit gebied vol respect te laten uitgroeien en uit te breiden. Als iedereen dit doet, is er sprake van een olievlekwerking en ontstaat er straks een groot gebied vol respect. Maar wel vanuit het idee: verbeter de wereld en begin bij jezelf, in het klein.

Gastlessen
Op dinsdagmiddag verzorgt de burgemeester een gastles in basisschool De Schrank in Ospel. Wethouder Geraats bezoekt op woensdagochtend basisschool De Kerneel en op donderdagochtend basisschool De Bongerd in Nederweert. Op vrijdag 10 november is burgemeester Evers tussen 13.15 en 15.15 uur te gast in Basisschool De Zonnehof in Leveroy. Ambtelijk wordt deze middag de gastles verzorgd op basisschool De Tweesprong in Nederweert-Eind. Wethouder Van Meel brengt op donderdag 16 november een bezoek aan het Cita Verde College.

Meer informatie over de “Week van Respect” vind je hier.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie