Skip to content

Nederweert Anders doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen Nederweert

Redactie
27 oktober 2017 | 13:00

Advertentie

Volgend jaar, maart 2018, zijn er verkiezingen voor de Gemeenteraad. Partijen zijn zich nu aan het voorbereiden voor de race om zoveel mogelijk kiezers aan zich te binden. “Waar gaat het nu echt over bij verkiezingen? Zoveel mogelijk stemmen krijgen of zorgen dat de goede dingen voor de mensen in Nederweert gebeuren? Hoe leefbaar zal Nederweert in de komende jaren worden?“, vraagt Nederweert Anders zich af.

De vraag is of Nederweert Anders dat gaat doen. Op allerlei manieren stemmen vergaren is volgens de partij niet genoeg. Er moet ook geluisterd worden naar de inwoners. De politieke discussie van nu, zowel in Nederweert als in Nederland, geeft volgens de partij niet veel vertrouwen. “Gemeenteraadsleden worden voor 4 jaar gekozen, maken een coalitie met een akkoord en dan zijn we voor 4 jaar geketend aan die afspraken. In 4 jaar waarin heel veel gebeurt, een crisis, anders denken over energie of intensieve veehouderij en dan toch harde afspraken vast leggen voor een hele periode?

Dit is een vorm van democratie, van een manier van politiek bedrijven, waarvan steeds meer mensen vinden dat het zo niet meer moet, aldus de partij. Ze vinden dat je inwoners moet laten meepraten, samen beslissingen nemen, eigen initiatieven ontplooien, luisteren naar de mensen in Nederweert, dat is de vorm van democratie die de partij wil.

Nederweert Anders staat voor meer duurzaamheid, minder energiegebruik (ook voor onze kinderen en kleinkinderen), anders omgaan met de intensieve veehouderij, een gezonde leefomgeving, goede verbindingen in de gemeente zonder onnodig geld uitgeven, zorg voor ouderen en kwetsbare mensen en huisvesting voor jongeren zijn daarbij uitgangspunten. Maar de wijze van invullen, hoe doe je dat, moet door veel meer inwoners gedaan worden dan door de 17 gekozen gemeenteraadsleden.

Als wij dat willen veranderen zullen we dat van binnenuit moeten doen dus ook door deel te nemen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad. Dat gaan wij dus ook doen! Als Nederweert Anders, met mensen die lid waren, zijn en blijven van Groen Links, van de PvdA en met mensen die zich niet specifiek aan een politieke partij willen binden. Samen denken over nieuwe vormen van zeggenschap en besluiten nemen en die ook ten uitvoer brengen in Nederweert.” aldus Jan van Nierop. De partij wordt gesteund door Jan van Nierop, Evert Heemstra, Els Vaes, Sjoerd Brentjes, Cor de Nijs, Ton Weekers en Frank Voss.

De partij roept mensen op zich aan te melden. “Als u dit een goed idee vindt, meldt u dan aan bij een van ons en wij gaan samen kijken hoe wij een mooie lijst kunnen maken voor de verkiezingen in maart 2018 zodat wij van binnenuit de besluitvorming van onze mooie gemeente kunnen veranderen“.

Advertentie

3 Reacties

  1. Zijn toch allemaal personen die bij andere partijen toch nooit verkozen zijn ?
    Snappen zij dan niet dat we niet op hun zitten te wachten ?

  2. Het is PVDA Anders..!!!!!
    Tja, de gevoelige verkiezingsnederlaag doet zich voelen en ja dan moet het anders. Of het anders kan met de zelfde personen vraag ik mij af.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie