Skip to content

Twee informatieavonden over veiligheid

Redactie
8 oktober 2017 | 13:29

Advertentie

Op woensdag 11 oktober is er in het gemeentehuis van Nederweert een informatiebijeenkomst over jeugdcriminaliteit en online veiligheid. Op donderdag 12 oktober wordt er voor senioren veel informatie gegeven over allerlei veiligheidsonderwerpen. Beide bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur en maken deel uit van de Week van de Veiligheid.

Bijeenkomst over jeugdcriminaliteit en online veiligheid
Ouders, verzorgers en andere belangstellenden worden tijdens deze informatieavond in vogelvlucht meegenomen met de vormen van jeugdcriminaliteit, de effecten ervan en hoe je zelf alert kunt zijn op signalen van je eigen kinderen of jeugd in je buurt. Er worden ook enkele praktijkvoorbeelden toegelicht. De politie zal uitleg geven over social media en online veiligheid met onderwerpen als online pesten en sexting.

Bijeenkomst voor senioren en veiligheid
Tijdens deze avond krijgt 55-plussers op interactieve wijze uitleg over veiligheid in en rond de woning, brandveiligheid en diverse vormen van criminaliteit. De wijkagenten vertellen je meer over babbeltrucs, inbraken en internetfraude en geven tips om dit te voorkomen. De brandweer legt uit wat je zelf kunt doen om de woning brandveilig te maken.

Verloten van DNA-kits en rookmelders
Tijdens de bijeenkomst voor 55-plussers worden door de gemeente een aantal DNA-kits verloot. Met een DNA-kit markeert je je eigendommen met een onzichtbare (onder UV-licht oplichtende) stof, met een unieke synthetische DNA-code. Je geeft je contactgegevens door in een online database. Op deze wijze ben je als eigenaar van het bezit eenvoudig te achterhalen ingeval van diefstal. Je gegevens zijn alleen toegankelijk voor jezelf en de politie. De brandweer verloot een aantal rookmelders. Door het installeren van rookmelders in je woning, wordt de zelfredzaamheid bij brand vergroot.

Samen sterk!
Burgemeester Evers, verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, vindt het belangrijk dat inwoners hun steentje bijdragen. “De tijd dat de overheid alleen alles regelde en uitvoerde, is niet van deze tijd. Steeds meer vragen we burgers om mee te helpen en mee te doen. Betrokken inwoners voelen zich verantwoordelijk en dat is belangrijk om samen prettig te leven in onze gemeente. Veiligheid is een zaak van iedereen.“

Aanmelden is niet nodig.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie