Skip to content

Rob Caris door Carnegie Heldenfonds onderscheiden

Redactie
30 september 2017 | 12:31

Advertentie

In de nacht van 27 april fietste Rob Caris langs de Noordervaart toen hij zag dat een vrouw te water raakte bij de brug in Nederweert-Eind. Hij bedacht zich geen moment, sprong in het diepe en redde hiermee haar leven. Voor deze heldendaad ontving hij afgelopen zaterdag, 30 september, in het gemeentehuis de bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds, uitgereikt door burgemeester Evers.

De Stichting Carnegie Heldenfonds heeft Rob Caris de onderscheiding toegekend vanwege ‘zijn kordate en prijzenswaardige optreden waarbij hij in de nachtelijke uren ‘met gevaar voor eigen lijf en goed’ iemand het leven heeft gered’.

Een moeilijke redding
Burgemeester Evers prees in zijn toespraak de wijze waarop Rob Caris handelde. “De steile rand van het kanaal bood bijna geen houvast om omhoog te klimmen. Nadat u dit toch lukte en u op de kant was gekropen, kon u het slachtoffer omhoog trekken en op de kant leggen. Daarna probeerde u hulp te organiseren. Uw mobiele telefoon was defect vanwege het water. En tot vier maal toe reden auto’s voorbij zonder op uw stopteken te reageren. Helaas is dit ook een tijdverschijnsel. We lezen immers ook over de niet altijd goede bedoelingen van iemand die ’s avonds of ’s nachts een auto probeert te laten stoppen. De heer van Nieuwenhoven uit Nederweert-Eind deed dat gelukkig wel.” Ook hij was bij de uitreiking aanwezig.

Trots
Na de mooie woorden reikte de burgemeester de bronzen legpenning en het bijbehorende ‘loffelijk getuigschrift’ uit aan Rob Caris, in het bijzijn van zijn familie en vrienden. De burgemeester vertelde “trots te zijn op deze Nederweerter burger die door zijn levensreddend optreden actief invulling geeft aan: Samen groots, samen doen”.

Rob Caris is vereerd met de onderscheiding. Hij staat niet graag in de belangstelling en is zeker niet in het kanaal gesprongen om een onderscheiding te krijgen. “Daar denk je niet bij na, dat doe je gewoon”. De onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds en het feit dat de burgemeester hem die heeft uitgereikt is een mooie waardering voor hem.

Rob van harte gefeliciteerd met de onderscheiding!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie