Skip to content

Merefeldia start met remise in Velden

Redactie
25 september 2017 | 19:58

Advertentie

Merefeldia 1 heeft één punt overgehouden aan de competitiestart. In Velden eindigde het treffen met IVO 1 in een gelijkspel. Ken Boonen zette Merefeldia voor rust op voorsprong, Rick Verbeek maakte na de pauze gelijk: 1-1.

Merefeldia begon goed aan de wedstrijd en had ook een licht veldoverwicht, maar in de eindfase van de aanval was het telkens te onzorgvuldig. Toch kwam het geelzwart wel op een 1-0 voorsprong. Jay Stals pikte de bal op nadat zijn tegenstander er onder doorging en met een goede pass bediende hij de vrijstaande Ken Boonen. Met een beheerste schuiver in de verre hoek liet hij IVO-doelman Kuijpers kansloos. Direct na de openingstreffer in de 21e minuut moest de thuisclub hun noodgedwongen derde en laatste wissel toepassen. IVO leek de weg even kwijt door al deze mutaties, maar Merefeldia vergat de score verder uit te drukken. Alleen Bram Meeuwissen kwam nog met een schot tegen de lat.

Merefeldia kwam erg slecht uit het kleedlokaal en het was uitblinker Rick Verbeek die een vrije trap van 30 meter tegen de touwen werkte: 1-1. IVO ging op zoek naar de voorsprong en was in die fase beter dan de Nederweertenaren, maar gelukkig scoorden ze niet dankzij een uitstekend optreden van Roy Looijen. Na een uur deed Merefeldia een aantal omzettingen; plots kwam het weer beter in de wedstrijd en kreeg ook mogelijkheden om te scoren. Jay Stals was het dichtst bij de winnende treffer. Nadat Huub Vonken een te korte bal van doelman Kuijpers onderschepte werd de bal knap door een verdediger van de doellijn gehaald. Met de 1-1 waren beide ploegen uiteindelijk tevreden. Aanvoerder Jack Vonken werd na afloop door de trouwe supportersschare gekozen tot Man of the Match.

Volgende wedstrijd
Aanstaande zondag speelt Merefeldia 1 haar eerste thuiswedstrijd. Het ontvangt dan promovendus Ysselsteyn, dat zondag de volle buit behaalde tegen SV Budel. Aanvang 14:30 uur.

Advertentie

9 Reacties

  1. Ik had er toch meer van verwacht. Als ik sommigen moet geloven zijn ze de aanstaande kampioen

  2. Mensen vergeten dat merefeldia een erg jong team heeft.
    Vier basis spelers mogen nog in de 019 uitkomen.
    Ruud Wulms,Bart Boonen,Eric Bloemers en Sven Gommers zijn weggevallen,datwaren 4 basis spelers.
    Alleen Raimundo Congi is erbij gekomen.
    Als merefeldia zich kan handhaven is dat prima met dit erg verjongd team.
    Als dit team nog 2 jaar kan rijpen,dan kunnen ze de stap maken richting de 2e klasse.

  3. Dat kan wel zijn, maar er zijn ook spelers bij andere clubs weggekaapt. Dat waren basisspelers bij hun eigen club. Daar hoor ik jou niet over Peter

  4. Vergeet niet dat Huub Vonken is terug gehaald en die van MMC (die trouwens al gestopt is…waarom eigenlijk….). Die jongens van de A jeugd zijn niet voor niets overgeheveld door voetbalzaken. Als iets goed is, dan telt leeftijd niet

  5. Beste Peter.
    Het team is inderdaad jong maar zoveel kwaliteit heeft Merefeldia lang niet gehad. Ik zie het vertrek van Ruud Wulms als de enige aderlating.
    De rest is wel op te vangen.
    Bram en Jasper zijn gewoon aanwinsten. Dat ze jong zijn maakt niet uit.
    Top 5 is zeker mogelijk en gaat ook gebeuren denk ik.
    Als ze lager dan 10e eindigen moeten de mannen zich schamen.
    Een compliment is op z’n plaats: ik hoor dat de sfeer weer ouderwets goed is!

  6. Natuurlijk zegt leeftijd niet veel,maar je moet ook beseffen dat dit team te jong is.Over aantal jaren ben ik er zeker van dat ze gaan spelen om promotie.Nu is het tekort door de bocht om te zeggen top 5..

  7. Ze hebben een jong team, dat leuk speelt. Hopelijk kan Boonen het team dit jaar leiden. Ik denk dat Looijen op keepersgebied Ruud kan vervangen. Je mist wel de coaching natuurlijk.

    2 jaar geleden stont Smolenaars nog achterin, is die helemaal uit beeld?

  8. Ik heb het zondag gezien en schrok van het niveau. Dacht dat ze verder waren. Wat is er mis mee om een ervaren trainer of clubman aan deze jonge trainer vast te plakken

  9. Smolenaers is helaas moeten stoppen na zware knieblessure, word nu achterin veel te weinig gecoachd omdat ook Ruud stap terug heeft gedaan.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie