Skip to content

Nederweerter herinneringen aan The Blue Diamonds

Redactie
16 september 2017 | 18:00

Advertentie

Het was deze week landelijk nieuws: het trieste bericht dat The Blue Diamonds-zanger Riem de Wolff op 74-jarige leeftijd is overleden. De Wolff werd op Java geboren en verhuisde in 1949 verhuisde met zijn familie van Jakarta naar Nederland. Samen met zijn broer Ruud vormde hij het duo The Blue Diamonds, waarmee ze met name in Nederland veel succes kregen. Begin jaren zestig scoorden ze vier nummer 1-hits in Nederland met (‘Til) I Kissed You, Oh Carol, Ramona en Little Ship. Van het nummer Ramona werden wereldwijd zeven miljoen exemplaren verkocht.

Optreden in Nederweert
In mei 1985 traden The Blue Diamonds op in Nederweert. Dat was tijdens de Middenstands- en bedrijfsbeurs EXPO Nederweert. De Expo was een grote en goedgeorganiseerde beurs van de Nederweerter middenstand en het bedrijfsleven, die enorm druk bezocht werd. Diverse gerenommeerde Nederlandse artiesten traden er in de loop der jaren op.

Van het optreden van The Blue Diamonds zijn video-opnames bewaard gebleven in het archief van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert. In het hier getoonde filmfragment zien we The Blue Diamonds in actie, gevolgd door een afkondiging door ‘spreekstalmeester’ Frans Bekx.

Stichting Geschiedschrijving Nederweert
Alfons Bruekers

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie