Skip to content

Doospel Verenigt

Redactie
14 september 2017 | 15:54

Advertentie

In Ospel en Ospeldijk leefde al langer de wens om een zogenaamd netwerk van verenigingen op te zetten. Het idee werd geboren in 2009 toen onderzoek voor de Dorps Ontwikkelings Visie werd gedaan: waar willen we als Ospel over 10 jaar staan. Inmiddels zijn ze die vooruitblik van 10 jaar bijna voorbij en heeft de Dorpsraad Ospel het initiatief op gepakt om te starten met het thema “Doospel Verenigt”.

Op woensdag 13 september is een bijeenkomst gehouden in de Haaze-hoof waarvoor maar liefst 68 verenigingen en stichtingen die Ospel en Ospeldijk rijk is, persoonlijk uitgenodigd waren. In totaal waren er 37 verenigingen vertegenwoordigd in de vorm van circa 50 enthousiaste bestuursleden en vrijwilligers.

De Dorpsraad Ospel opende de avond door te onderstrepen wat het belang is van samenwerking en hoe de Dorpsraad die samenwerking voor zich ziet. Er werd uitgelegd dat het doel van de avond is om voornamelijk ideeën en belangrijke speerpunten te verzamelen. Tijdens de vervolgsessie in november wordt de verdiepingsslag gemaakt.

Na een korte introductie door de Dorpsraad heeft wethouder Rick van Meel namens de gemeente Nederweert nogmaals het belang uitgelegd van samenwerking en dat de gemeente Nederweert initiatieven als dezen van harte toejuicht en faciliteert. Het moet ontstaan vanuit de inwoners van Ospel en Ospeldijk, vanuit de verenigingen en stichtingen in wiens belang de samenwerking is.

Roy Simons van buro Negen heeft aan de hand van een presentatie voorzien van verschillende foto’s uit Ospel de trends op macro niveau aangegeven die gaande zijn in verenigingsland. De aanwezigen werden hierbij aan het denken gezet als voor bereiding tot de brainstormsessie die daarna gestart werd.

Maar liefst 8 verschillende (willekeurig geselecteerde verenigingen/stichtingen) groepen gingen aan de slag om na te denken over:

  • Wat zijn de uitdagingen van vandaag?
  • Wat zijn onze ambities voor 2022?
  • Waar willen we morgen mee beginnen?

Tijdens het individuele deel van de brainstormsessie kon je een speld horen vallen in de Rabozaal van de Haaze-hoof. Daarna werd er volop in groepsverband gediscussieerd over alle uitdagingen en ambities. Uiteindelijk heeft iedere groep een grote ansichtkaart met de tekst “Groete oet Doospel” ingevuld met per vraag de 3 belangrijkste punten. Deze werden vervolgens door iedere groep aan de rest gepresenteerd.

 

Prachtig om te zien is dat er na de 8 presentaties een belangrijke rode draad te zien is. Verenigingen en stichtingen hebben allemaal wel hun uitdagingen, veelal op het gebied van het vinden van vrijwilligers of bestuursleden. Of op het gebied van boeiende activiteiten organiseren. Ze willen graag samenwerken om samen morgen te beginnen en aan de ambities van 2022 te gaan werken.

De organisatie kijkt terug op een zeer succesvolle avond met een prachtige opkomst en vele goede ideeën. Alle formulieren met uitdagingen en ambities worden nu uitgewerkt en vormen de basis voor de vervolgsessie, want tijdens de conclusie werd er unaniem geconcludeerd dat deze avond vervolg moet krijgen (oftewel nu doorpakken). De avond krijgt dus een vervolg met als voorlopige datum dinsdag 7 november 19.30 in de Haaze-hoof. Ze zullen deze avond de bevindingen terugkoppelen naar alle verenigingen en stichtingen en een verdiepingsslag gaan maken. Hoe we dat gaan doen word de komende tijd uitgewerkt.

Heb je ideeën hoe deze vervolgsessie op te zetten of wil je graag een steentje bijdragen bij het tot stand komen van Doospel Verenigt, neem dan contact op met de Dorpsraad Ospel.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie