Skip to content

Aanrijding Ringbaan Noord bij Nederweert

Redactie
14 september 2017 | 18:32

Advertentie

Donderdagavond zijn twee personenauto’s met elkaar in botsing gekomen op de Ringbaan-Noord bij Nederweert. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de verkeerslichten bij het viaduct met de A2.

Een personenauto reed vanuit Nederweert richting Weert. De andere auto kwam vanaf de snelweg A2. Het punt is door verkeerslichten geregeld maar door nog onbekende oorzaak zijn ze met elkaar in botsing gekomen. De auto die vanaf de snelweg kwam spinde omdat de auto vanuit Nederweert deze net van achter aantikte. Beide inzittenden zijn door het ambulancepersoneel nakeken.

De brandweer werd opgeroepen om assistentie te verlenen. Vanwege het tijdstip liep het verkeer flink wat vertraging op maar kon wel doorrijden.

Advertentie

10 Reacties

  1. Gaat wel vaker bijna mis op dat punt, Stoplichten staan niet goed afgesteld.
    Groen vanuit Nederweert volgt te snel op rood vanuit Afrit A2

    • Niet door rood rijden dan he. stoplichten mogen wel anders worden afgesteld, langer op groen en niet na 4 auto’s al op oranje.

  2. Dat klopt zeker ja! Heb al een paar keer gehad dat ik op de afrit sta en dan aan wil rijden als het groen wordt en er nog een auto vanuit Nederweert komt.
    Lijkt me wel zinvol als daar eens iemand naar kijkt….

  3. is sowieso slecht geregeld daar, als het groen wordt vanaf de afrit A2 mogen er gemiddeld 3 a 4 auto’s door voor het weer rood is terwijl tot boven OP de A2 de rij wachtenden staat. Als er al een vrachtwagen staat dan is die vaak de enige die door mag voor het weer rood is, keer of 4 wachten op groen voor je door kunt is geen uitzondering daarzo.

  4. Klopt inderdaad “buurt” . 3 of 4 wachtbeurten is heel normaal, terwijl de wagens af Weert heel lang de tijd hebben om door te rijden. Sta zelfs regelmatig op de A2 te wachten om Nederweert in te kunnen rijden.

    • ja precies, dat is wat ik zei, de rij wachtenden tot OP de A2. En dan nog zie je regelmatig auto’s vanuit Weert door het rood rijden terwijl die al 2,5 minuut aan een stuk groen hebben gehad, met als resultaat dat er vanaf de A2 maar 1 of 2 auto’s door kunnen. Nooit begrepen waarom dat zo is, want de stoplichten onder het viaduct zijn ook groen dus het kan niet zijn dat ze bang zijn dat de rij daar te lang wordt ofzo. Schiet in ieder geval voor geen meter op daar…

  5. Het schijnt dat de stoplichten tegenwoordig zo zijn afgesteld, dat als het ene licht op rood springt, het andere meteen op groen springt. Eerder zat daar een paar seconden tussen, dat is toch vragen om problemen, of zie ik dat fout. Heb zelf ook vaker dat ik daar groen heb, en er dan nog een paar autos door rijden. Moet natuurlijk eerst weer iets gebeuren.

  6. Er wordt zeer veelvuldig door rood gereden en niet alleen op dát punt. Ik zie regelmatig roodrijders bij de kruising Lindenstraat, en ook tegenover McDonalds. Kennelijk werkt de lange rij ‘stop’lichten tussen Weert en Nederweert als een rode lap op een stier…. letterlijk

  7. Ik weet niet of je die stoplichten op de kruising met de Pannenweg bedoelt, maar daar komt het omdat die ook zo raar zijn afgesteld. Die staan op rood en als je er vlakbij bent springen ze op groen. Dus je gaat er vanuit dat ze dat doen en dan heel soms doen ze dat niet en rijd je door rood.
    Die kunnen ze beter altijd op groen laten staan, tenzij er echt iemand van de Pannenweg komt. Zo bewerkstellig je ook nog eens dat iedereen nodeloos aan het remmen en optrekken is. Slecht voor het milieu.

  8. Overigens ging het er met de reacties op dit ongeluk juist over dat die stoplichten op de kruising met de afrit niet goed staan afgesteld, zodat je ook gevaarlijke situaties krijgt wanneer er niet door rood wordt gereden. Dat is wel even van belang.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie