Skip to content

Kom meepraten over de herinrichting van het kanaalpark

Redactie
12 september 2017 | 10:00

Advertentie

Benieuwd naar de plannen voor het nieuwe kanaalpark? Kom dan een kijkje nemen op maandag 18 september in de kerk van Budschop.

Aan de zijde Budschop is de gemeente met bewoners en belanghebbenden gestart met het uitwerken van de plannen. Op basis van ideeën en wensen die zijn aangedragen, is een eerste schetsontwerp gemaakt door Buro Lubbers.

Binnenlopen
Om 19.00 uur wordt in het kort het schetsontwerp voor de nieuwe inrichting van kanaalpark De Heerlijckheid Budschop gepresenteerd. Daarna is er tot 21.00 uur de gelegenheid om binnen te lopen en de plannen te bekijken.

Meedenken
De gemeente wil een park aanleggen dat voldoet aan de behoeften van de bewoners en gebruikers. Hier komen ze echter alleen achter als je actief meedoet in het ontwerpproces. Tijdens deze avond willen de gemeente je dan ook vragen om mee te denken.

Een eerste schetsontwerp
Het schetsontwerp wordt opgesteld voor het gebied tussen de Randwegbrug en de Winnerstraat (Merenveld) aan de zijde Budschop. Door het houden van bijeenkomsten, enquêtes en workshops zijn alle ideeën geïnventariseerd en vastgelegd in een ideeënboek. Deze ideeën zijn afgelopen juli nog eens besproken met belangrijke stakeholders, zoals de dorpsraad Budschop, bewoners Merenveld, Rijkswaterstaat, natuurverenigingen, Scouting Nederweert, en zo nodig aangescherpt. Voor zover mogelijk zijn de tot nu toe opgehaalde ideeën en wensen vertaald naar een eerste schetsontwerp voor een aantrekkelijk park.

Hoe zijn de ideeën verwerkt?
De gemeente is nu benieuwd of de ideeën en wensen goed zijn vertaald in het schetsontwerp. Ze beginnen de avond daarom met een korte terugblik op de input die ze hebben verzameld tijdens het opstellen van de structuurvisie en de overleggen met de stakeholders.

Actief meepraten en meedenken
Daarna ben jij zelf aan de beurt. In de zaal hangen ze op verschillende plekken grote schetsen, impressies en referentiebeelden op. Daar kun je met behulp van memobriefjes een reactie geven op het schetsontwerp of onderdelen ervan. Daarnaast zijn er moodboards met voorbeelden van bepaalde sferen, functies en inrichtingsmogelijkheden. Je kunt hier je voorkeuren aangeven, zodat de gemeente aan het einde van de avond een beeld heeft van wat de bewoners het meest aanspreekt.

Hoe nu verder?
Reële wensen en ideeën van deze avond verwerkt de gemeente in een definitief ontwerp dat ze alleen uitwerken voor het gebied tussen Brug 15 en de Winnerstraat (Merenveld). Het gedeelte tussen de Randwegbrug en Brug 15 (passantenhaven) wordt later uitgewerkt. Dit hangt af van de eventuele verhuizing van de waterscouting. Het definitieve ontwerp wordt aan iedereen gepresenteerd op een infomarkt. De verwachting is dat dit half november zal zijn. Vervolgens werken de gemeente dit uit in een uitvoeringsgereed bestek. Omdat het gebied eigendom is van Rijkswaterstaat, leggen ze dit bestek daarna voor aan Rijkswaterstaat, voor het verkrijgen van de benodigde waterwetvergunning. Naar verwachting zijn dan begin/medio 2018 de plannen klaar zodat de schop in de grond kan.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie