Skip to content

Hoe voorkomen we wateroverlast? Denk mee in workshops

Glendi
12 september 2017 | 14:00

Advertentie

In het nieuws hoor je geregeld dat we steeds vaker de gevolgen ondervinden van klimaatverandering op onze directe omgeving. Zware onweersbuien worden steeds heftiger en langdurige regenbuien zetten grote delen van het platteland onder water. Maar we kennen ook periodes van droogte met extreme hitte en tekorten aan kwalitatief goed zoet water.

Om oplossingen te vinden voor deze wateroverlast organiseert de gemeente Nederweert workshops om er achter te komen waar inwoners problemen ondervinden en hoe zij denken dat deze opgelost kunnen worden. De gemeente wil hiermee voorkomen dat er straks bij jou of andere bewoners water in de woning komt te staan.

De workshops worden gehouden maandag 25 september in gemeenschapshuis De Pestoeërskoel in Leveroy en op donderdag 28 september in gemeenschapshuis Haaze-hoof in Ospel. Omdat in deze twee kernen de problemen op korte termijn het grootst zijn, wordt in Ospel en Leveroy als eerste gestart. Beide avonden beginnen om 19.00 uur.

In maart zijn de eerste bewonersavonden gehouden. De resultaten van deze bijeenkomsten en aanvullende onderzoeken zijn inmiddels verwerkt in mogelijke oplossingen. De gemeente wil graag horen wat je hiervan vindt en wellicht zijn er nog meer oplossingen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie