Skip to content

Activiteitenprogramma Buitencentrum De Pelen september 2017

Glendi
11 september 2017 | 20:00

Advertentie

De Groote Peel OspelStaatsbosbeheer organiseert elke maand leuke activiteiten in Buitencentrum de Pelen. De komende maand is er weer veel muziek op het Peelpodium, kun je een rondje om ‘t Elfde boeken of een excursieworkshop fotografie, speciaal bestemd voor menen van 50 plus. In onderstaand overzicht kun je zien wat er in september allemaal te doen is.

Rondje om ’t Elfde – zondag 10 september
Wandel over knuppelbruggen en Peelbanen naar het hart van het Nationaal Park naar de grote waterplas ’t Elfde. Maar wat betekent die naam? Tijdens deze 8 km lange wandeling krijg je een antwoord op deze en andere vragen over de Peel en zijn verleden en geniet je van de stilte en de weidsheid van dit prachtige hoogveengebied. Een aanrader voor de wandel- en natuurliefhebber. De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 5 per persoon. Reserveer via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenelfde Tip: Denk aan eigen lunchpakket en voldoende drinken.

Peelpodium met Jee & Vee – zondag 10 september
Jee & Vee bestaat uit twee gerenommeerde Brabantse muzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots hebben verdiend. Zij brengen een mix van 60’s en 70’s nummers, bestaande uit de wat oudere blues, pop en singer-songwriters nummers. Uiteenlopend van de Stones, Elvis, Van Morrison, JW Roy, CCR e.a. met de intentie het publiek een aangename muzikale middag te bezorgen. Jee & Vee speelt twee sessies; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Entree is een vrijwillige bijdrage.

sPEELse expeditie – zondag 17 september
We gaan niet teveel verklappen, maar wie mee doet met een sPEELse expeditie ervaart letterlijk en figuurlijk dat de peel een veenmoeras is! Deze ‘prikkelende’ excursie is geschikt voor alle leeftijden, maar vooral leuk voor (jong) volwassenen. Er zijn twee tochten op een dag om die starten om 11.00 en om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum. De excursie duurt 1,5 à 2 uur en de route is 2,5 kilometer lang. Tip: neem een handdoek mee. Deelname kost € 5 per volwassene en € 3,50 per kind. Reserveer via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peelpodium met 2 of Diamonds – zondag 17 september
Dit duo brengt een gevarieerd repertoire bestaande uit een mix van rock & roll, country, Americana en pop; klein en in een eigen akoestisch jasje. Een grote verscheidenheid aan nummers van onder andere Elvis Presley, Buddy Holly, Norah Jones, Johnny Cash tot Room Eleven, Anouk, en Lisa. Een rijkelijke mix dus en vast een aantal ‘oh ja’ momentjes. 2 of Diamonds speelt in twee sessies; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Entree is een vrijwillige bijdrage.

Excursieworkshop fotografie voor 50+ – woensdag 20 september
Een wandeling door de Groote Peel is altijd een geweldige ervaring! Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen ga je fotograferen. Een Peelgids van Staatsbosbeheer vertelt over het gebied en geeft tips en trucs voor het maken van mooie foto’s. Deze excursie is speciaal bestemd voor mensen van 50 plus. De route is 2 kilometer lang en verhard, dus geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. De activiteit start om 14.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 5 per persoon. Reserveer via: www.staatsbosbeheer.nl/natuurfotografiepelen

Verrassende Veentocht – zondag 24 september
De route is 8 kilometer lang en de excursie duurt ongeveer 3 uur. Welke route de Peelgids loopt, dat is een verrassing. Bovendien is elk seizoen anders, dus ook elke keer verrassend wat je tegenkomt. Na afloop lekker samen nagenieten van koffie met een stuk overheerlijke Limburgse vlaai. De tocht start om 13.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 10 inclusief koffie/vlaai. Reserveer via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht

Optreden The Nag’s Head – zondag 24 september
The Nag’s Head is een gezelschap van enthousiaste muzikanten uit Nederweert en Weert. Gezamenlijk hebben ze een passie voor Ierse muziek. De naam The Nag’s Head is geïnspireerd op iets wat in Ierland erg veel met muziek te maken heeft, namelijk de Ierse pub. Daar komen de Ieren bij elkaar om samen te drinken, gezellige uurtjes door te brengen en om samen de vele volksliederen te zingen. The Nag’s Head speelt in twee sessies; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Entree is een vrijwillige bijdrage.

Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 in Ospel. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl of neem contact op met het Buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl en telefonisch: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie