Skip to content

Dag van de Democratie

Redactie
9 september 2017 | 9:00

Advertentie

Vandaag is het de Dag van de Democratie, een dag om stil te staan bij de verworvenheden van onze democratie. Voor D66 is het ook een dag om na te denken over de toekomst van deze democratie. “Wat kunnen we doen om onze democratie te versterken en mensen meer en beter inspraak te geven in het politieke proces“.

D66 Nederweert vindt het heel belangrijk om goed te luisteren naar wat er speelt in de gemeente. Wat vindt iedereen van het gemeentelijk beleid? Is er wel draagvlak voor de belangrijke besluiten van de gemeenteraad? Daarom vinden ze het belangrijk om de burgers ook inspraak te geven in het proces, zoals ze afgelopen winter gedaan hebben door een raadpleging te organiseren over de aanleg van de Randweg West.

D66 Nederweer vindt dat de inwoners van Nederweert vaker dan een keer in de vier jaar hun stem moeten kunnen laten horen. Daarom pleiten ze voor het invoeren van een referendumverordening. In veel gemeenten kunnen burgers zelf al een referendum aanvragen, maar in Nederweert nog niet. Ze willen het lokale referendum mogelijk maken in Nederweert.

Wil je met ze meedenken? Ze staan altijd open voor nieuwe frisse ideeën. Kijk op www.d66nederweert.nl/meedoen om te zien hoe jij mee kunt doen.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie