Skip to content

Gezamenlijke campagne tegen criminaliteit

Glendi
5 september 2017 | 12:00

Advertentie

Negentien Limburgse gemeenten waaronder Nederweert, slaan de handen ineen bij de preventiecampagne tegen drugshandel en drugsproductie. Limburgse gemeenten hebben te maken met drugs gerelateerde criminaliteit. Ze ondernemen onder meer actie met de campagne ‘Wat staat op het spel?’

Door drugshandel en drugsproductie gaat de leefbaarheid in buurten achteruit en voelen bewoners zich onveilig. Amateuristische elektrische installaties, aftappen van stroom en werken met gevaarlijke chemicaliën veroorzaken brand- en explosiegevaar en milieuverontreiniging. In Limburg vonden vorig jaar 38 drugsafvaldumpingen plaats en ontmantelde de politie 600 hennepkwekerijen.

Confronterende boodschap
Met de campagne die nu start worden mensen wakker geschud. Dit gebeurt door de gevolgen op een confronterende manier in beeld te brengen en interactieve elementen in de campagne te verwerken. Veel mensen laten zich in met drugshandel of drugsproductie vanuit de gedachte dat ze toch niet gepakt worden. Maar de gevolgen zijn echt niet gering. Ook als je niet gepakt wordt door de politie verandert je leven ingrijpend. Je wordt voortdurend onder druk gezet door criminelen. Aan die gevolgen wordt meestal niet gedacht. Omwonenden weten vaak niet waar ze op moeten letten en missen daardoor belangrijke signalen. Of ze durven niet te melden uit angst dat de daders erachter komen.

Bewustwording
“Met de campagne willen we inwoners bewust maken van risico’s en gevolgen”, aldus Pascalle Mommers, ambtenaar openbare orde en veiligheid. De campagne richt zich op mensen die overwegen te gaan dealen of mee te werken aan een hennepplantage of drugslab. Daarnaast worden omwonenden alert gemaakt op signalen en gestimuleerd om verdachte en gevaarlijke situaties te melden. Dit kan bij de politie (0900-8844) of bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie