Skip to content

Orgelplus concert vrijdagavond 8 september

Glendi
22 augustus 2017 | 17:00

Advertentie

Geert Bierling

Parijs van bovenaf gezien, “Paris d’en Haut”, dat is de titel van een muziek en filmprogramma dat dit jaar als tweede concert wordt georganiseerd door de Orgelkring Nederweert.

Wanneer: vrijdag 8 september 2017
Waar: Sint-Lambertuskerk in Nederweert
Aanvang: 20.00 uur
Entree: vrije gave

Twee excellente musici komen naar Nederweert om dit concert uit te voeren. Zo zal de Rotterdamse stadsorganist en beiaardier Geert Bierling het monumentale Clerinxorgel bespelen en daarnaast ook zijn eigen meegebrachte antieke drukwindharmonium uit 1840 gebruiken als begeleiding van operazanger (bariton) Willem de Vries uit Baarn.

Willem en Geert voeren de luisteraars en kijkers mee naar het laat negentiende eeuwse Parijs. De muzikale tour wordt gestart onderaan de Eiffeltoren en tijdens de beklimming wordt het verhaal verteld van deze bruisende stad. Een stad van grote schilders en orgelmeesters als Saint-Saëns, Franck en Guilmant, maar ook een stad van filmpionier Méliès en de gebroeders Edison die met hun zwijgende films Europa en Amerika veroveren. De stad van de wereldtentoonstellingen die internationaal de aandacht trekken, waar nieuwe vindingen worden gepresenteerd maar een stad waar ook geprobeerd wordt om vanaf de Eiffeltoren te vliegen in een speciaal pak…

Geert Bierling vindt dat een concert aan de bezoekers een totaalbeleving moet bieden en de mensen moeten na afloop met een fijn gevoel naar huis gaan. In Nederweert bestaat al geruime tijd de mogelijkheid om de uitvoerende musici letterlijk op de vingers te kijken vanwege de beeldpresentaties op een groot scherm. Bezoekers stellen dit zeer op prijs en ervaren deze bijkomende optische prikkels als een extra dimensie. Tijdens het concert zullen, zo mogelijk als extraatje, authentieke film-beelden uit 1880-1930 het programma ondersteunen.

De Stichting Orgelkring Nederweert nodigt iedereen graag uit om het muzikale verhaal van Parijs en de Eiffeltoren mee te beleven. Meer informatie: Stichting Orgelkring Nederweert, Agneshof 25 in Nederweert; telefoon 0495 – 632 018 of www.orgelkring-nederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie