Skip to content

Dag van de Lambertustoren op 10 september

Redactie
22 augustus 2017 | 12:00

Advertentie

Op zondag 10 september bruist het van de activiteiten in en rond de Lambertustoren tijdens de Dag van de Lambertustoren. Vier het feest mee en draag een steentje bij aan de restauratie van de toren. U kunt samen ontbijten, de toren beklimmen, aan schietenwedstrijden deelnemen of luisteren en kijken naar muziek, dans. Maar er is meer, veel meer. De Dag van de Lambertustoren is de tweede grote activiteit van het comité Herstel Lambertustoren.

Ontbijt en startschot voor toertocht
De dag begint om 09.30 uur met een feestelijk ontbijt dat wordt aangeboden door supermarkt Jan Linders. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 3,00 per persoon. Het ontbijt wordt opgeluisterd door muzikanten van Harmonie St. Joseph. Eerder die ochtend is al het statschot gegeven van een rit van de Toer- en Wielerclub Nederweert. Alle ontvangen bijdragen komen namens het comité volledig ten goede aan de renovatie van de Lambertustoren.

Doorlopend activiteiten
Vanaf ongeveer 11.00 uur vinden er doorlopend activiteiten plaats voor jong en oud. Men kan de toren beklimmen en in de toren vinden lezingen plaats. Buiten op het plein zijn gezondheid checks en kan men hand-, kruisboog- en geweerschieten op böllekes. Verder is er een ballonnenwedstrijd en zijn er tafeltennis-, voetbal- en waterspelen.

Verkoop torenwijn, -chocolade, -stenen en -tegeltjes
Bijzonder is de start van de verkoop van Lambertustorenwijn, Lambertustorenstenen, Lambertustoren chocolade en Lambertustorentegeltjes. Verder kunnen bezoekers timmeren, zagen en bouwen met pallets. Het programma wordt opgeluisterd met muziek en dansoptredens. Kortom, het belooft een bruisende dag te worden.

Vrijwilligers en verenigingen
Vele verenigingen en vrijwilligers verlenen hun medewerking aan de Dag van de Lambertustoren. Daar is het comité trots op. “Samen met de inwoners maken we er een fantastische dag van,” aldus Mart van de Mortel, lid van het comité. “We hopen op mooi weer, zodat we met zijn allen buiten kunnen genieten van wat er wordt geboden”. Het is de bedoeling dat met vrijwillige financiële bijdrages aan de activiteiten een mooi bedrag bij elkaar wordt gebracht. Aan het einde van de dag wordt de opbrengst door de gezamenlijke verenigingen aan de voorzitter van het comité, oud-burgemeester Fons Jacobs, aangeboden. Hiermee verwacht het comité wederom een stap in de richting van het doel te zetten om in totaal € 100.000 bij te dragen in de kosten van de renovatie van de toren.

Verjaardag culinair gevierd
Op 13 juli vond bij Restaurant Bi-j Siem al een sfeervol culinair evenement plaats in het kader van de 550-ste verjaardag van de Lambertustorentoren. Aan het einde van de avond bood eigenaar Herman Poell, zijn echtgenote en de chef kok namens het personeel het comité een cheque aan van € 2.100. Dit bedrag was door de deelnemers bij elkaar gebracht. Het royale bedrag werd onder luid applaus door de vicevoorzitter van het comité, Hans Houtman, in ontvangst genomen.

Verkeer – afsluiten weggedeelten
Om de Dag van Nederweert op 10 september veilig te laten verlopen worden enkele weggedeelten afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers. Deze afsluitingen gelden voor een gedeelte van de Kerkstraat (tussen de Burg. Hobusstraat en de kerk), een gedeelte van Lambertushof, een gedeelte van de Paulus Holtenstraat (tussen Burgemeester Spiertzplein en de Kerkstraat) en het fiets- voetpad naar de kerk. De maatregelen duren van ‘s morgens 7.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur, of zoveel korter of langer dan strikt nodig is.

Het uitgebreide programma is te lezen op de website www.lambertustoren.nl (mogelijk gemaakt door Get.Noticed). Op deze site kun je nog meer informatie vinden over de stichting Vrienden van de Lambertustoren Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie