Skip to content

Inbrekers flink actief in Nederweert, één aanhouding

Redactie
10 augustus 2017 | 9:23

Advertentie

Afgelopen nacht is het dievengilde weer flink actief geweest in de regio. Op de Heijsterstraat in Nederweert werd ingebroken en op de Beekstraat in Hunsel probeerden dieven een tractor te stelen. Begin van deze week werd er ingebroken in Ospel en vorige week heeft de politie één inbreker aangehouden in Nederweert-Eind.

Nederweert-Eind
Vorige week zijn in de nacht van woensdag op donderdag dieven actief geweest op de Banendijk in Nederweert-Eind. Rond 2:30 uur hebben ze bij een agrarisch bedrijf ingebroken en spullen in een weiland klaargelegd om deze daarna met een busje op te halen. De dieven werden betrapt en één persoon is aangehouden. Twee andere zijn ontkomen en worden nog gezocht door de politie.

Ospel
Zaterdagavond rond 20:45 uur is er een overval gepleegd op de Klaarstraat in Ospel.  De overvallers zijn hier een woning binnengedrongen en hebben een bewoner die alleen in huis was, vastgebonden. Daarna hebben ze de woning overhoop gehaald. De eigenaar is samen met een vriend de woning binnengegaan en samen hebben ze geprobeerd de overvallers te overmeesteren, maar omdat de overvallers een wapen hadden, konden zij niks doen en werden ook zij vastgebonden.

Ospeldijk
In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken bij een woning op de Anselberg in Ospeldijk.

Hunsel
In Hunsel is geprobeerd een tractor te stelen. De eigenaar werd rond 3:00 uur wakker van vreemde geluiden en zag de dieven aan de haal gaan met zijn tractor. Hij twijfelde niet en zette meteen de achtervolging in. Helaas wisten de daders te ontkomen. De tractor is op straat achtergebleven.

Advertentie

17 Reacties

  1. Waar zouden al die dieven en inbrekers toch vandaan komen?

    • Het zou zo maar eens kunnen dat ze gewoon uit Nederweert komen.

    • Dat klopt dat ze uit Nederweert kunnen komen. Maar dat is niet te zeggen dat ze hier zijn geboren. Hiep hoi

    • Het zou inderdaad kunnen dat ze in Ospel of Leveroy zijn geboren of misschien zijn het wel derde generatie immigranten wiens ouders in het verre Heythuysen zijn geboren.

  2. Ja Fons. Moeilijk is dat. Ik zag ook jouw opmerking in het onderwerp over het onzedelijk betaste meisje. En racisme en vooroordelen zijn absoluut fout. Maar de praktijk wijst in deze zaken meestal anders. Het is ook niet goed om daar de ogen voor te sluiten. Dan kunnen dit soort dingen namelijk flink uit de hand lopen als we onze kop maar in het zand blijven steken.

    • Dit lijkt toch wel een reactie gebaseerd of onderbuikgevoelens en niet op feiten. Ik zie ook niet wat er uit de hand kan lopen.

    • Wat een lompe reacties FONS.

    • Leg uit. Ik zie niet wat er lomp is aan mijn reactie.

    • En dit zijn cijfers van twee jaar geleden, maar denk dat het inmiddels alleen maar erger geworden is (en dat is dan niet gebaseerd op feiten en wel op onderbuikgevoelens, maar wellicht niet minder waar).

  3. Inbrekers hebben geen besef wat ze de bewoners aandoen. En dan maakt het niet uit, uit welke plaats de inbrekers komen of waar ze geboren zijn. Iedereen moet van andermans spullen afblijven !

    • Inderdaad. En speculeren of suggesties over herkomst zijn dus niet op zijn plaats.

    • Zzzzzzzzzzzzzzzzzz

    • Ik ben de bewoonster waar is ingebroken en zal mijn kinderen eens vragen of hun het zijn geweest Claud want hun hebben namelijk de “gevreesde” afkomst. Bedankt Fons dat er voor mijn kinderen gelukkig nog mensen zoals jou bestaan.

    • Ik kan er niks aan doen maar volgens mij is er een struisvogel aanwezig.

    • Ik denk dat Fons een beetje in de war is….Hij kan beter wat welkomstliederen gaan zingen.

    • En zoals gebruikelijk ontbreekt elk argument. Verder dan een beetje roeptoeteren komen we niet. Typisch dorpse PVV-stemmers. Doet me denken aan de oproer vorig jaar rond de komst van AZCs in sommige gemeenten.

    • Tja en er zijn ook mensen die de waarheid niet willen zien.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie