Skip to content

EHBO Nederweert onderschrijft noodkreet Rode Kruis

Glendi
24 juli 2017 | 14:16

Advertentie

Nu het evenementenseizoen in volle gang is, wordt duidelijk dat er op dit moment en in de toekomst een tekort ontstaat aan EHBO-ers. Het Rode Kruis maakte bekend dat het alleen al in Limburg 200 vrijwilligers nodig heeft om de evenementen te kunnen bemensen. Ook de EHBO vereniging van Nederweert heeft dringend behoefte aan nieuwe leden om de evenementen te kunnen bezetten. Er worden steeds meer evenementen georganiseerd en de vergrijzing onder de leden neemt toe.

Veel organisatoren van evenementen zijn zich onvoldoende bewust van hun verantwoordelijkheden als het op veiligheid aan komt. Als er iets gebeurd en er zijn te weinig voorzorgsmaatregelen genomen dan zijn bestuurders hoofdelijk aansprakelijk. Bij het aanvragen van een vergunning moet duidelijk zijn hoeveel EHBO-ers er nodig zijn. Daarom is het ook verstandig om van te voren een goede risicoanalyse te maken. Daarvoor kan contact opgenomen worden met EHBO Nederweert. Een BHV-er is vaak niet voldoende omdat er andere competenties gevraagd worden.

De oplossing

Er zijn niet veel oplossingen maar wat de verenigingen zelf kunnen doen, is eigen leden naar een cursus sturen, zodat er in elk geval voldoende hulpverleners zijn zodat het doorgaan van een evenement niet in gevaar komt. Vanaf 27 september wordt er weer een cursus georganiseerd in Nederweert. Dit najaar wordt er weer gestart met een nieuwe EHBO cursus voor volwassenen.

Vanaf het 16e jaar kan iedereen een volledige EHBO-cursus volgen. De 16 lessen tellende cursus wordt in het voorjaar afgesloten met een examen. De lesavonden duren van 20.00 tot 22.15 uur. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt de cursist het zogenaamde Eenheidsdiploma. Hij of zij kan zich daarna als lid aanmelden bij de EHBO vereniging, maar dat is niet verplicht. Het diploma is 2 jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van herhalingslessen of het afleggen van een competentietest na 2 jaar. Zowel de herhalingslessen als ook de competentietesten worden door de EHBO vereniging van Nederweert verzorgd. De cursus kost € 175 incl. examenkosten, administratiekosten en cursusmateriaal. De cursus wordt soms vergoed door het ziekenfonds. Ook zijner soms subsidiemogelijkheden om de kosten te kunnen drukken.

Aanmelden voor een cursus kan eenvoudig via www.ehbonederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie