Skip to content

Winnaar OLS 2017 – Sint Servatius Raam (B)

Redactie
8 juli 2017 | 15:59

Advertentie

D’n Um gaat dit jaar naar Sint Servatius Raam (B) uit het Belgische Ophoven. De tegenstander Sint Job Leuken miste in de spannende 13e kavelronde in Merkelbeek. Daarna had Raam het in eigen handen maar miste ook. Ze hielden het hoofd koel en schoten het laatste bolleke af.

Winnaar OLS 2017

De laatste twee schutterijen, Sint Job Leuken en Sint Servatius Raam (B), waren erg aan elkaar gewaagd.  Verschillende kavelrondes waren er nodig om uiteindelijk een winnaar te krijgen. De schutters uit Beringe, Geleen, Herkenbosch vielen in de 12de kavelronde uit.

Het Oud Limburgs Schuttersfeest begon vorig weekend met 146 schutterijen. Zaterdagochtend waren er daar nog 42 van over. Hiervan waren er 32 uit Nederlands-Limburg en 9 uit België en één uit Brabant (Budel). Vandaag waren ook Sint Antonius uit Nederweert en Sint Oldila uit Ospeldijk naar het Oud Limburgs Schuttersfeest in Merkelbeek afgereisd om te kavelen. Ospeldijk sneuvelde in de eerste ronde en Nederweert in de tweede ronde.

Raam ligt tussen Kinrooi en Ophoven. Het is een klein buurtschap met slechts een paar huizen. Volgend jaar mogen zij het Oud Limburgs Schuttersfeest organiseren.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie