Skip to content

Zonnebloem Nederweert bezoekt Kasteeltuinen in Arcen

Glendi
6 juli 2017 | 17:00

Advertentie

Woensdag 28 juni heeft de Zonnebloem afdeling Nederweert met 55 personen als zomeruitstapje een bezoek gebracht aan de Kasteeltuinen in Arcen. Dit landgoed van 32 hectare groot met daarop een prachtig kasteel uit de 17e eeuw is in de jaren tachtig geheel gerestaureerd . Het rijksmonument is in eigendom van Het Limburgs Landschap. Op het terrein zijn diverse prachtige tuinen aangelegd met ieder een eigen thema en sfeer. Verder is er een grote kas ‘Casa Verde’ (‘Groene Huis’) genaamd waarin vele soorten tropische en subtropische bomen, bloeiende planten en bloemen te bewonderen zijn. Een vijver met vele mooie koi karpers trekt alle aandacht.

Het gezelschap vertrok met een extra grote bus van de familie Kupers richting Noord-Limburg en werd rond half 11 gastvrij ontvangen in het Koetshuys waar de koffie en verse vlaai goed smaakten. Een uurtje later was het tijd voor de eerste wandeling langs o.a. de Rododendron tuin, het heerlijk geurende Rosarium, langs watervallen,
vijvers met bloeiende waterlelies en statige flamingo´s. Ogen tekort bij prachtige en veelkleurige bloemenperken en fonteinen. De mobieltjes met de functie ‘fotograferen’ klikten regelmatig om al dat moois als souvenirtjes mee naar huis te kunnen nemen.

Na een gezellige en goedverzorgde lunch weer in het Koetshuys , terwijl buiten een flinke stortbui losbarstte, was het tijd voor het tweede deel van de wandeling langs een druipende, maar ook wel mooie route richting ‘Casa Verde’. Ondanks de nattigheid bleef de stemming zonnig. In de grote ‘Casa Verde’ genoten velen van de bijzondere tropische beplanting, de mooie koi karpers en vooral de tropische sfeer die er hangt. En weer klikten de camera´s… Na deze tweede wandelroute was er nog een kleine rustpauze met voor ieder een drankje naar keuze in het Koetshuys. Daarna vertrok het gezelschap op hun gemak richting bus huiswaarts. Na een “Dank je wel voor de fijne dag!” ging een ieder tevreden huiswaarts.

De organisatie kan terugkijken op weer een mooie en sfeervolle dag voor de Zonnebloemgasten. Door het groter wordende aantal rolstoelgebruikers onder de deelnemers kwam de organisatie een aantal Zonnebloem vrijwilligers tekort om iedere rolstoeler te begeleiden. Gelukkig zijn er toch nog 6 personen bereid gevonden te helpen en met een nog snel gemaakte Zonnebloembadge met logo én hun eigen naam hoorden zij al snel bij het team en hebben ook zij ervoor gezorgd dat deze dag vlekkeloos kon verlopen. Speciaal voor hen een welgemeende waardering voor de spontane en waardevolle inzet!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56

Advertentie