Skip to content

Orgelplus concert in Sint Lambertuskerk

Glendi
19 juni 2017 | 10:00

Advertentie

Orgelkring Nederweert organiseert op vrijdagavond 23 juni een Orgelplus concert in de Sint Lambertuskerk in Nederweert. De avond begint om 20.00 uur.

Dit zomeravondconcert wordt uitgevoerd door organist Jan Vermeire uit Veurne uit West-Vlaanderen (B) en de van oorsprong Oekraïense concertaccordeonist Bogdan Nesterenko uit Lille (F). Vermeire bespeelt die avond het historische Clerinxorgel uit 1849 en samen met de Bajanspeler Nesterenko op zijn Russische Jupiter concertaccordeon voeren ze werken uit van G.F. Händel, Antonio Vivaldi, J.S. Bach, Padre Ant. Soler, Jaques Lemmens, Alexander Cholminov, Léon Boëllmann en Astor Piazolla.

Tijdens het concert is er in de kerk een groot beeldscherm aanwezig waarop de verrichtingen van Vermeire achter de orgelspeeltafel en van Nesterenko op zijn accordeon uitvergroot te volgen zijn. Deze optische toevoeging tijdens alle concerten wordt door de bezoekers zeer gewaardeerd en als een extra plus beschouwd.

Het soort concerten dat de Orgelkring Nederweert organiseert worden Orgelplus concerten genoemd omdat altijd gezocht wordt naar een mogelijkheid om het orgel op een eigentijdse manier te presenteren en daardoor interessant te maken voor een breed publiek. Hierbij wordt samenwerking gezocht met andere disciplines in de muziek of welke culturele sector dan ook. Kortom: een niet alledaags en gezellig muzikaal avondje uit in Nederweert! Neem gerust je vrienden en kennissen mee! Na afloop is er een gezellige nazit op het terras van “Bi-j Siem”.

Het eerstvolgende zomeravondconcert zal plaatsvinden op vrijdagavond 8 september a.s. Dan bespeelt de Rotterdamse stadsorganist Geert Bierling het Clerinxorgel en verzorgt hij samen met operazanger bariton Willem de Vries een Frans getint programma.

In de regio Weert zijn er orgelplusconcerten in Nederweert op 23 juni en 8 september, in Weert in het Franciscushuis op 14 juli, in Neeritter op 16 juni en in Roggel op 22 juli.

Meer informatie: Stichting Orgelkring Nederweert, Agneshof 25, 6031 CZ Nederweert – www.orgelkring-nederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie