Skip to content

Fietsen over promenade Weert wordt strenger gecontroleerd

Glendi
14 juni 2017 | 18:17

Advertentie

Fietsen in de binnenstad van Weert, veel inwoners zowel jongeren als ouderen weten dat het niet mag, maar doen het toch. Vaak wordt een oogje dichtgeknepen, maar na diverse klachten van ondernemers en omwonenden gaan politie en gemeente nu strenger handhaven. Fietsers die over de Stationsstraat rijden, of verder door richting Langstraat, krijgen niet langer meer een waarschuwing maar worden meteen op de bon geslingerd.

Voetgangersgebied
‘Ik merk dat mensen goed weten dat ze in de stad niet mogen fietsen. Als ze een agent in uniform zien stappen ze snel af’, aldus wijkagent Thijs Loven. ‘Naast dat het gevaarlijk kan zijn levert het overlast op voor wandelend publiek, omwonenden en ondernemers, en na klachten gaan we nu meer handhaven’. De klachten gaan met name over het begin van de Stationsstraat bij het station tot en met het zebrapad aan het begin van de Langstraat. ‘Veel mensen weten het niet, maar dit gehele stuk is een voetgangersgebied. Ook daar mag niet gefietst worden’, aldus de wijkagent.

Start woensdag 21 juni
Vanaf woensdag 21 juni gaan politie en gemeente handhavend optreden. Via lokale media, social media van politie en gemeente en bijvoorbeeld informatie op scholen wordt er eerst gewaarschuwd. Als je na deze datum door dit gebied fietst, krijg je een bekeuring. Fietsen door de binnenstad is niet toegestaan:

  • op maandag t/m vrijdag vanaf 9.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 21.00 uur
  • op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Op zondag mag er wel gefietst worden, met uitzondering van de koopzondagen.

Advertentie

2 Reacties

  1. Hoop dat ze ook de brom(fietsen) (scooters) die in de avond, nacht en vroege morgen in de binnenstad rondscheuren met meer dan 90Db ook aanpakken. Zie regelmatig dat een kind van ong. 4j wakker wordt om 06.00u en dan tv gaat kijken. dat is niet de insteek van een voetgangersgebied.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie