Skip to content

Same sterk vör oos kerk

Redactie
5 juni 2017 | 11:39

Advertentie

Binnenkort wordt het sein gegeven voor de start van de noodzakelijke renovatie van de Ospelse kerktoren. De dringende restauratie valt toevallig samen met de opknapbeurt voor de – gemeentelijke – kerktoren van Nederweert.

In Nederweert is de gemeente aan zet, de toren is eigendom van de gemeente. In Ospel is de parochie zelf verantwoordelijk voor noodzakelijk onderhoud van dit rijksmonument. De Ospelse parochiecommissie is al geruime tijd bezig met de voorbereiding van de restauratie en de werving van subsidies. Nu nadert de uitvoering van dit kostbare project. Om de geconstateerde mankementen te renoveren zijn niet alleen zo’n 3000 nieuwe stenen nodig, ook het gehele voegwerk moet gerestaureerd worden. Er moet een steiger gebouwd worden, op zich al een hele onderneming voor specialisten, niet voor actieve vrijwilligers !

Hulp door vrijwilligers is wel noodzakelijk om het financiële plaatje rond te krijgen. Naast toegezegde subsidies is een bedrag van ± € 45.000,- nodig, dat niet (geheel) ten laste van de parochie kan komen.

Het “comité restauratie kerktoren” wil zich daarvoor inzetten en treft voorbereidingen om de Ospelse gemeenschap te laten bijdragen in deze kosten. Meerdere verenigingen zegden al hun medewerking toe om na de vakantieperiode “hulplijnen” te openen en financiële acties te ondersteunen. Andere verenigingen beraden zich over het leveren van een bijdrage. Iedereen die mee wil helpen mag zich melden. Ideeën zijn welkom. Spoedig wordt het banknummer bekend gemaakt waarop bijdragen kunnen worden verleend.

Vrijwel zeker kunt u straks een – of meerdere – certificaten kopen om echt een steentje bij te dragen. En hoe kun je beter aandacht voor een bedrijf of organisatie vragen dan met een reuzespandoek aan de bouwsteiger rond de kerktoren, hét herkenningspunt van het dorp, waar Ospel trots op mag zijn. Nog even geduld : we houden u op (toren)hoogte !

Het comité
Antoine Hekers, voorzitter, Carla Dieteren (harmonie), Leon de Graef (tennisvereniging), Jeroen Hennissen (dorpsraad Ospel), Jo Hermans (parochiecommissie), Jack van Horen (voetbalclub), Sergio Tramontin (Jong Nederland), Petra Verdonschot (dorpsraad Ospeldijk), Harrie de Wit (handboogschutterij), Sjef Geuns (Vrienden van de Parochie).

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie