Skip to content

Omdat het hier zo gezellig is

Redactie
24 mei 2017 | 16:00

Advertentie

Glimlachend zitten enkele bestuursleden van de bewonerscommissie Domus Bona Ventura in Nederweert tegenover mij. “Vae zaage dich al van wiête aankoôme. Vae zaate al op dich te wachte.” Voor het 10-jarig jubileum van de bewonerscommissie, heb ik een interview met het dagelijks bestuur: Jan Teunissen, Wim van Hunsel en Jan van de Moosdijk. Allen ruim ervaren als vrijwilliger én volledig betrokken bij hún Domus.

Vrijwilligers in hart en nieren

Eerstgenoemde is voorzitter sinds 2009. Gewend als Jan Teunissen (81) was de touwtjes in handen te hebben als Hoofd Onderdelenvoorziening bij DAF, is de functie van voorzitter hem op het lijf geschreven. Degene die de vrijwilligers coördineert, de activiteiten organiseert en de penningen beheert, is Jan van de Moosdijk (72). Hij viert een persoonlijk jubileum bij de bewonerscommissie. Vanaf de oprichting in 2007 is hij als penningmeester actief. “…en als regelneef”, zoals de voorzitter met pretogen aanvult. Een vaardigheid die penningmeester Jan in zijn 43-jarige loopbaan ruimhartig bij Spoormakers Interieurs inzette. Ietsjes later komt Wim van Hunsel (67 jaar) binnengelopen, net terug van een schnabbel als DJ bij een dansmiddag. Hij is commissiesecretaris sinds april van dit jaar. Als ervaren secretaris van onder andere de OR bij zijn werkgever Honeywell, werd hij al snel na zijn intrek in Domus ‘geschaakt’ door Jan en Jan.

Zoals een goed huisvader betaamt
Het zevenkoppige bestuur zorgt samen met een grote groep inwonende vrijwilligers voor een ordelijk reilen en zeilen in het wooncomplex met 71 appartementen. Een van de eerste taken van de commissie was de fondsenwerving voor een ringleiding en voor de inrichting van de twee ontmoetingsruimtes. Vervolgens kwam het aan op ledenwerving en het organiseren van activiteiten. Dat is gelukt. De meeste bewoners zijn lid. Ook enkele senioren uit de omgeving zijn lid: “Omdat het hier zo gezellig is!” Leden kunnen genieten van een jaarprogramma vol gezellige activiteiten, waaraan overigens ook de bewoners van andere wooncomplexen in Nederweert kunnen deelnemen.

Als je een huis ‘beheert’, komen er ook huiselijke zaken aan bod. Zoals vervanging van verlichting, groenonderhoud en het poetsen van de gezamenlijke ruimtes. Maar ook het onderhouden van contact met de woningvereniging. Het bestuur én de vrijwilligers draaien er de hand niet voor om. Het is tenslotte hún huis en daar draag je verantwoordelijkheid voor. Jan Teunissen: “Det spriktj vur zich!

Goede buur, verre vriend
In het huis geldt ook: beter een goede buur dan een verre vriend. Zeker als je van huis vertrokken bent zonder sleutel, of als je een pannetje soep op het fornuis hebt laten staan. Het bestuur is niet te beroerd om het pannetje van het vuur te halen of de deur te openen voor de sleutelvergeter. Dat mogen zij van de bewoners die vertrouwen hebben in het bestuur. Dat blijkt uit de verklaringen die de meeste bewoners afgaven ten teken dat zij akkoord gaan met toetreding tot hun appartement als dat in geval van nood nodig mocht zijn.

Een aardige anekdote uit 10 jaar bewonerscommissie is die over de komst van de biljarttafel. Het was Jan Teunissen ter ore gekomen dat Stichting Cocon de biljarttafel weg zou doen. De coördinator van Cocon had de tafel op marktplaats gezet, maar niemand die ‘m wilde. Teunissen gooide het op een akkoordje. En zo werd Domus een biljarttafel rijker, betaald uit ‘eigen’ middelen en een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds. Part of the deal was dat de Cocon-biljartgroep in Domus zou komen biljarten. Eind goed, al goed.

Vier het jubileum mee!

Zondag 28 mei
14.00 – 18.00 uur feestmiddag, m.m.v. Chantygroep ‘Aan Paol 60’ uit Nederweert, De Kersenhoedjes uit Mierlo-Hout en DJ Jo Smolenaers.

Maandag 29 mei
14.00 – 16.30 uur jubileumreceptie.
17.00 uur brunch voor genodigden.

Domus Bona Ventura
Kapelaniestraat 25 in Nederweert

Bron: Weekblad voor Nederweert
Door: Francis Bruekers / Sparkle Tekst & Communicatie

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie