Skip to content

Historische modeshow en Kantklossen

Redactie
20 mei 2017 | 9:00

Advertentie

Op de binnenplaats van Openluchtmuseum Eynderhoof wordt op 25 mei (Hemelvaartsdag) vanaf 13.30 een historische modeshow gehouden. Vele tientallen vrijwilligers hebben zich beschikbaar gesteld om voor een dag als echt model de catwalk te gaan betreden. Een catwalk die alleen op Eynderhoof kan, met mooie karpetten die als een rode loper de klinkers plaveien. Het publiek dat op grijpafstand van de mannequins staat. En niet zomaar, maar vooral om de geschiedenis en diepere betekenis van alle getoonde kledingstukken goed in zich op te kunnen nemen. Natuurlijk is daar uitgebreide toelichting bij, van de textielgroep uiteraard, die deskundig is in deze materie.

Interessant hoe de kledingdracht er in Limburg kort voor en na de oorlog er uit zag. Voor de een een stuk herkenning of visualisatie op de vele verhalen, voor de ander een verrassing uit een verzameling van meer dan 500 zeldzame en authentieke kledingstukken die Eynderhoof koestert. De textiel ambachtslieden hebben na jaren bezig te zijn geweest met het kantklossen en het fijne handwerk, daarnaast een mooie kantklos-tentoonstelling samengesteld die je kunt bezichtigen en bewonderen.

In de tussentijd hebben de bakkers beslist weer hun best gedaan en kun je in de herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken in het eigen bakhuis. De muziek die dag is van accordeonist Fer Hendrix.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie