Skip to content

Orgelkring Nederweert organiseert scholenproject “Kind en Orgel”

Redactie
18 mei 2017 | 12:00

Advertentie

Door de orgelkoepel SOL (Stichting Orgelvrienden Limburg) is een provinciebrede promotieactie opgezet om de orgelcultuur uitgebreid te promoten bij het grotere publiek. Dit doen de aangesloten plaatselijke orgelkringen onder meer door zoveel mogelijk populaire orgel- en orgelplus concerten te organiseren tijdens de zomermaanden waarbij ze hun uiterste best doen het orgel, dat te boek staat als een vooral kerkelijk instrument, uit deze sfeer te trekken en concerten aan te bieden waaruit de veelzijdigheid van dit instrument over het voetlicht komt.

De orgelkring Nederweert doet met succes al enkele jaren haar best om onder meer aan de basis hiervan te beginnen door in te haken aan het provinciale project “Kind en Orgel” voor de basisscholen waarbij orgelbouw- en muziekdocenten op de scholen aan groep 7/8 een dagdeel een gastles verzorgen waarbij de geschiedenis, theorie, orgelbouw en orgelpraktijk aan de orde komen. Klassikaal wordt eerst interactief op een leuke en voor kinderen begrijpelijke manier de theorie van het orgel behandeld, vervolgens gaan de kinderen samen in de klas een echt werkend modelorgeltje bouwen en als sluitstuk gaan we met de hele klas naar de kerk waar een organist wat voorspeelt en van alles aan het grote orgel laat zien, daarna mogen de kinderen naar eigen inzicht zelf spelen of geluid produceren.

Op 15 en 16 mei was de orgelkring aanwezig op basisscholen De Kerneel en de Bongerd in Nederweert, op 23 mei is de Klimop aan de beurt en op 29 en 30 mei zijn we op Ospel te vinden op de basisschool de Schrank, telkens wordt het orgel van de plaatselijke parochiekerk hierbij betrokken.

Voor nadere informatie: Stichting Orgelkring Nederweert, Agneshof 25, 6031 CZ Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie