Skip to content

Drukkerij De Piepende Pörs in bedrijf

Redactie
18 mei 2017 | 17:00

Advertentie

Jarenlang hebben de drukpersen van drukkerij H. Linskens werkloos in het museum De Tiendschuur in Weert gestaan. Dat is niet goed voor de drukpersen en doet geen recht aan de mooie producten die tijdens decennia langs het inkt een mooi leven hebben gekregen. De uitvinding van de boekdrukkunst is van enorm belang geweest bij de ontwikkeling van de mens. Heel veel van onze geschiedenis is dan ook dankzij de boekdrukkunst vastgelegd voor de toekomst en dat is nu net de juiste match met de doelstellingen van het museum. Rust roest, maar niet in het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind.

De drukkers (een nieuwe ambachtsgroep van het museum) en de smeden zijn druk bezig geweest om de drukpersen weer aan het draaien te krijgen en vooral een mooie plek te geven in Eind. Nu draaien ze weer en wordt een vrijwel uitgestorven ambacht in het Openluchtmuseum nieuw leven ingeblazen. Her museum is er trots op met deze aanvulling op de collectie de bezoekers meer te prikkelen. Want zoals in Eynderhoof gewerkt wordt is het de bedoeling de drukpersen volop te laten draaien en daarmee demonstraties te geven aan het grote publiek.

Naast deze presentatie zal het museum ook verder volop in bedrijf zijn en kunnen de bezoekers genieten van alle bijzonderheden die in het museum te zien en te beleven zijn. Enkele vrijwilligers demonstreren hoe in vroeger tijden boter werd gekarnd en kunt u in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis. De muziek is vandaag van de muziekgroep Speulendjer-Wiees.

Het Limburgs openluchtmuseum is elke dinsdag-, woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Tip voor de regelmatige bezoekers: neem een gezinskaart dan kun je de rest van het seizoen met het hele gezing genieten van alle geweldige activiteiten van het limburgs openluchtmuseum in Nederweert Eind.

Meer informatie over Eynderhoof vind je op de website www.eynderhoof.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie