Skip to content

Jaarlijkse bezinnings- en ontmoetingsdag

Redactie
13 mei 2017 | 9:00

Advertentie

De afdelingen van De Zonnebloem Nederweert en Ospel houden jaarlijks een gezamenlijke bezinnings- en ontmoetingsdag. De organisatie was dit jaar in handen van de afdeling Ospel, die op woensdag 10 mei in het gemeenschapshuis Haaze-Hoof voor een mooi programma hadden gezorgd.

Na een door eigen vrijwilligers verzorgde gebedsdienst, opgeluisterd door de muziekklanken van het zangkoor De Peelklanken werd eerst een kopje koffie/thee genuttigd met wafels. Ook na de gebedsdienst was het zangkoor niet te beroerd om nog enkele liederen ten gehore te brengen, dit nadat wethouder Geraats de gasten van De Zonnebloem had toegesproken.

Een beetje na twaalven werd een uitgebreide warme lunch uitgeserveerd die voortreffelijk in de smaak viel. Na een bordje met fruit was het de beurt aan Michiel Malschaert die de mensen vermaakte met liedjes en sketches. Zoals vooraf aangekondigd ging hij rustig van start met o.a. liedjes van John Denver en Leonard Cohen. De aanwezigen zaten stil te genieten en bij de herkenbare teksten en muziek werd meegezongen en geneuried.

In de pauze met voor allen een glaasje vruchtensap kwam de ware muzikant naar boven. De muziek ging qua geluid een aantal octaven omhoog, alle vrijwilligers werden naar het podium geroepen en mochten hun kunnen tonen. Het was een samengesteld vrijwilligerskoor dat ondanks hun goede bedoelingen nog wat verdere oefening nodig hebben. Maar niet getreurd Michel maakte alles weer goed met zijn talenten. De gasten waren zeer te spreken over zijn muzikale kunsten en show acts. Hij wist zelfs mensen op de niet aanwezige dansvloer te krijgen. Een mevrouw van 89 jaar met vriend danste op de muziek van “Dit is de laatste dans”. Laat ons hopen dat ze nog vele danspassen mag zetten want dansen is haar passie. Ook een mevrouw die jarig was en 87 jaar was geworden werd in het zonnetje gezet. De hele zaal was gevuld met de klanken van “Lang zal ze leven”. Ook hier kan gezegd worden dat we hopen dat het bewaarheid wordt. Na een “zugabe” was rond de klok van vier uur het tijd voor koffie/thee met vlaai.

Alle gasten gingen hierna voldaan met een goed “vol” gevoel naar huis, dit nadat de voorzitter nog een oproep had gedaan om zich aan te melden voor een bustocht naar het oorlogsmuseum te Overloon op 15 juni, een van de volgende activiteiten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie