Skip to content

Molen de Korenbloem open voor publiek, tevens expositie

Redactie
11 mei 2017 | 16:00

Advertentie

In het kader van de Nationale Molendagen is het komende weekend (zaterdag 13 en zondag 14 mei) molen de Korenbloem in Ospel geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Die dagen is er ook een expositie op de molen van de Weerter schilders Jan van Riet en Tej van Helmond. Voor beide kunstenaars geldt een levenlange schilderpassie, veelal in de carnavalssfeer, maar daarnaast ook serieus bezig met het zoeken naar de juiste stijl, de juiste techniek lerend en opdoen van ervaringen.

Tej van Helmond
Tej van Helmond is werkzaam als autocadtekenaar en gebruikt alleen zijn vrije tijd om te schilderen. Hij is autodidact, een figuratieve schilder neigend naar fijnschilderen. Zijn thema’s zijn portretten, stillevens en landschappelijke onderwerpen. Werken van hem waren in 2014 te zien in een expositie op de Langpoort en bij Galerie Piepers in Weert.

Jan van Riet
Jan van Riet is na zijn pensioen aan de slag gegaan als vrijwilliger. Op twee locaties bij Land van Horne begeleidt hij mensen met dementie bij het schilderen en op nog twee andere locaties geeft hij les aan ouderen. Pas na het volgen van de Certificaatscursus van Theo Vleeshouwers bij het toenmalige Kunstcollege en nog een aantal jaren portret- en modeltekenen bij Johannie van Tuel bij Rick Weert heeft hij enkele exposities gehouden, o.a. in de Theuniskapel in Weert, in de Foyer van het Munttheater en in de Galerie de Biest. Jan is een amateur in de goede zin van het woord: “Iemand die ergens heel erg van houdt”. Zijn inspiratie komt uit gebeurtenissen, mensen, landschappen, bloemen; het kan van alles zijn. Zijn stijl is meestal expressief, in acryl, met felle kleuren, wel figuratief.

Beide zien erg uit naar de expositie in de molen die ook in de weekenden erna, zaterdag 20 en 27 mei, bezocht kan worden. De molenwinkel is dan ook open.

Naast de opening van de molen iedere tweede, derde en vierde zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur zijn er dit jaar nog de volgende activiteiten;
• 19 en 20 augustus: Ospelse Molendagen ‘van boer tot bakker’ – expositie Tej van Helmond
• 9 en 10 september: Nationale Monumentendagen – expositie Jan van Riet
• 30 september en 1 oktober: Limburgse Molendagen

Een bezoek aan de molen is prima te combineren met een bezoek aan het streekmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind, het Nationaal Park de Groote Peel in Ospeldijk of een monumentenwandeling door Ospel. De monumentenwandeling kan in overleg met de molenaar afgesproken worden.

Meer informatie? Neem contact op met molenaar Geert van Winkel via 06 – 3045 7014 of 0495 – 633 079.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie