Skip to content

Bloem van Weert breidt uit met toertocht voor wielrenners

Redactie
7 mei 2017 | 10:00

Advertentie

De Bloem van Weert is al jaren een begrip voor de recreatieve fietser door zijn mooie routes en gezellige sfeer. Dit jaar wordt de Bloem van Weert uitgebreid met een toertocht voor wielrenners.

In Zuid-Limburg kent men de toertochten al jaren met als bekendste de toertocht “Limburgs Mooiste”, maar in Midden-Limburg zijn er nauwelijks toertochten ondanks dat de regio een grote groep actieve wielrenners kent. De wielerverenigingen van Nederweert en Weert behoren tot de grootste wielerverenigingen van Limburg. De nieuwe toertocht is dan ook zeker een aanwinst voor deze regio. In verband met de toevoeging van de toertocht voor wielrenners en de hiermee gepaard gaande afstemming met de kalender van de NTFU verschuift de datum van de Bloem van Weert van de laatste zondag van juni naar de 1e zondag van juli.

Op zondag 2 juli 2017 organiseert Toer- en Wielerclub Weert (TWC Weert) de 6e editie van “Bloem van Weert”. Dit fietsevenement laat zowel de recreatieve als de sportieve fietsers kennismaken met de verrassend mooie omgeving van Weert. Voor de recreatieve fietsers zijn drie nieuwe routes uitgezet van 35, 50 en de uitdagende 70 kilometer en voor de sportieve fietsers twee routes van 70 of 100 km. Alle routes zijn voorzien van routepijlen en GPX bestanden zijn beschikbaar. De recreatieve en sportieve routes zijn volledig van elkaar gescheiden.

De tochten staan garant voor een gezellige, ontspannen fietsdag, geschikt voor alle leeftijden.  Onderweg worden gratis versnaperingen uitgereikt. Na afloop word je muzikaal ontvangen en is er een tombola voor de deelnemers.

Gestart wordt vanaf Partycentrum de Sluis aan de Industriekade 58 in Weert vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur. De inschrijfkosten zijn € 5 per persoon en kinderen van 16 jaar of jonger mogen gratis deelnemen. Leden van de NTFU ontvangen € 1 korting. Voor hen is ook scan to go aanwezig en bestaat er de mogelijkheid van voorinschrijving. Meer informatie vind je op de website van TWC Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie