Skip to content

Statesmen, nieuwe naam voor Raadpop 2017

Redactie
2 mei 2017 | 18:00

Advertentie

Als upcoming band is Statesmen toegevoegd aan de line-up van het Nederweerter festival Raadpop. Dit jaar vindt het gratis festival plaats op vrijdag 21 en zaterdag 22 juli. Voorafgaand aan het festival wordt, in samenwerking met Harmonie St Joseph Nederweert, op donderavond Raadproms gehouden.

Nog voordat Statesmen ook maar één song hadden uitgebracht, was deze vierkoppige band begin 2016 al verzekerd van een platencontract én boekingsdeal. Dit vertrouwen betaalde zich meteen terug toen in mei van datzelfde jaar de debuutsingle “Physical” werd uitgebracht. De ijzersterke song in combinatie met de productie en mix van Robin van Loenen (Destine) zorgde ervoor dat de jongens zichzelf direct op de kaart zetten op een plek waar niemand meer om ze heen kon.

Hoewel de bandleden elkaar door de jaren heen al geregeld tegenkwamen op de Limburgse podia is Statesmen pas sinds de zomer van 2015 een feit. Na verschillende jaren in andere formaties te hebben gespeeld, vonden de vier rijzende sterren van de Limburgse popmuziek elkaar in hun gezamenlijke liefde voor échte popmuziek zoals het ooit bedoeld is.

De muziek die de ambitieuze band maakt, is te omschrijven als stevige, ‘catchy’ pop met elektronische invloeden. De songs en sound doen bij vlagen denken aan acts als The 1975, Walk the Moon, Kings of Leon en The Killers. Ook ’s werelds grootste pop-producer Max Martin is een inspiratiebron voor het viertal; “Muziek moet een krachtige positieve emotie opwekken bij de luisteraar, waarbij we de luisteraar of het publiek willen vermaken. Daarnaast is er voor ons geen andere optie dan er voor de volle honderd procent voor te gaan op het moment dat wij het podium op gaan. Het enige dat telt is de beste show tot nu toe te spelen en iedereen een goede tijd te bezorgen.”

De energieke live-act kan stampen en dreunen, meeslepen of uitnodigen tot dansen. Dit alles uiteraard met het herkenbare Statesmen geluid. Onlangs verscheen hun nieuwste single “Walking On Air”.

https://www.facebook.com/statesmenofficial/videos/1988904898010314/

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie